Keha

Kanep rikub sperma (3)

LISA KOMMENTAAR

22. oktoober 2014, 01:30
Kui ma mõned aastad tagasi UK-s oma Inglise keelt täiendasin, ütles inglise keele tutor, et Daily Mail on vanuses 6-9 aastastele lugemiseks oma keelekasutuse poolest. Küllap ka sisu on sama.
Karts20. oktoober 2014, 13:43
Loogiliselt võttes isegi kui kanep peaks sperma kvaliteeti muutma, siis naise munarakkudeni jõuavad ikkagi kõige tugevamad spermatosoidid ja need väärarenenud ja väiksed nõrgukesed jäävad kaugele maha. Isiklikult olen popsu suitsetanud juba üle 10 aasta ja naine jäi mul rasedaks isegi siis, kui ta pille tarvitas. Ei näe probleemi ja häbi õhtulehele, et ta mingi The Daily Maili kasutab, et kanepile halba propagandat teha!
Mart K.20. oktoober 2014, 13:37
Jätke jama, palun, ja ärge kasutage allikana The Daily Maili! Kui avaldatud uurimuse eest raha maksta ei soovi, lugege vähemalt ülikooli pressiteadet: http://www.sheffield.ac.uk/news/nr/sperm-size-affected-by-cannabis-use-1.377749
Päikesevalgus ja alla 30-aastane olemine mõjutavad sperma kvaliteeti (mida selles uurimuses mõõdeti ainult väärarenenud spermatosoidide osakaalu alusel, mis on mõõdikuna üks mitmest ja eraldivõetuna kindlasti mitte kõige parem) umbes sama palju kui kanepipruukimine. Viljakusele hakkab see mõju avaldama ehk alles siis, kui terve hulk muid meditsiinilisi ja elustiilitegureid lisaks spermatosoidide tootmist ja funktsionaalsust pärsivad.
Alusetu hirmutamine ilmselgelt kallutatud allikast. Häbi!