Pilt on illustratiivneFoto: ALDO LUUD
Keha
20. oktoober 2014, 14:06

Kergemate tervisehädadega inimesed kipuvad endiselt EMO-sse (2)

Regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonda pöördus viimase nädala jooksul 1582 patsienti, kellest 271 vajas edasist haiglaravi. Et paljud kergemate tervisehädadega patsiendid kipuvad endiselt EMO-sse, võivad lubatud ooteajad olla seal pikemad.

Regionaalhaigla kodulehekülje andmeil pöördus möödunud nädala esmaspäevast kuni täna hommikuni Regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonda (EMO) kokku 1582 patsienti, kellest 271 ehk 17,13 % vajas edasist haiglaravi. Kiirabiga haiglasse toodute arv oli 411 ehk 25,98 % kõigist pöördumistest. Intensiivravisaalis vajas abi 32 patsienti.

Erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kristiina Põllu sõnul oli eelmine nädal taas äärmiselt töine, pöördumisi oli sama palju kui nädal varem. Nädala kõige rahulikum tööpäev oli pühapäev, mil pöördumiste arv oli 198, teistel päevadel oli pöördujaid üle 200.

Traumadega pöördujate arv ületas tavapärast keskmist vaid teisipäeval, mil abivajajaid oli 61 ning laupäeval, mil traumadega abivajajaid oli 56. Kokku pöördus erinevate traumadega EMOsse 355 abivajajat.

„Jätkuvaks trendiks on, et väga palju on kergemate tervisehädadega pöördujaid, mistõttu ooteajad võivad ületada lubatud ooteaega. Palume kergemate tervisehädadega patsientidel pöörduda esmalt ikka oma perearsti vastuvõtule," rõhutas Kristiina Põld.