Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
23. oktoober 2014, 09:03

Nigeerias ja Senegalis ebolat enam pole

WHO tunnistas Ebola viiruse leviku lõppenuks Senegalis 17. oktoobril ja Nigeerias 20. oktoobril 2014.

Senegalis registreeriti üks sissetoodud haigusjuht 29.augustil. Haigestunu nakatus Guineas, kus tal oli otsene kokkupuude Ebola viirushaigega. Haigestunu paranes 5. septembril. Pärast haiguse kahekordse inkubatsiooniperioodi möödumist (42 päeva) uusi haigusjuhte Senegalis ei esinenud ning WHO tunnistas Ebola viiruse leviku Senegalis lõppenuks.

Nigeerias registreeriti esimene sissetoodud laboratoorselt kinnitatud Ebola viirushaiguse juht 23. juulil. Nakatumine toimus Libeerias. Tekkinud puhangu käigus haigestus riigis 20 inimest, kellest 8 suri. Pärast haiguse kahekordse inkubatsiooniperioodi möödumist (42 päeva) uusi haigusjuhte Nigeerias ei registreeritud ning WHO tunnistas Ebola viiruse leviku riigis lõppenuks.

Terviseameti andmeil jätkub käesoleval ajal Ebola viirushaiguse puhang kolmes Lääne-Aafrika riigis: Libeerias, Guineas, Sierra Leones. Viiruse puhang on registreeritud ka Kongo Demokraatlikus Vabariigis, mis ei ole seotud Lääne-Aafrikas registreeritud puhanguga ja kus registreeriti viimane haigusjuht 4. oktoobril.