Keha

Meniere´i tõvega kimpus: „Olin vapustatud, kui mõistsin, et helid kõrvus ei lõpe“ (7)

LISA KOMMENTAAR

kuule,nn."näpukas"25. oktoober 2014, 11:37
vaatasin just järele ja ametlikult ongi Soomes umbes 740 tuhat vaegkuuljat,nii ma arvasin isegi kohe,sest elanikke on ju ka 5,4 miljonit ja tõesti % tundub suurena,aga nii see ametliku statistika järgi on.
Mh25. oktoober 2014, 09:43
Käisin mõned aastad tagasi paastulaagris,mitte kehakaalu vähendamiseks,vaid problem ka liigestega ja ajasin soolasid välja.Tulemus oli hea,sest 4-nda päeva õhtul saunas olles juba higi oli mage.Samas täheldasin,et ka kõrvades vilin oli 2-kuud kadunud.Enam paastunud pole,sest aastaid palju,toidus soola on tunduvalt vähendanud.Saun on väga hea,kus saab higistada soolad välja.
Mammi25. oktoober 2014, 07:05
Minu abikaasal on ka kogu aeg kohin peas. Tema leevendab seda sellega, et sööb iga päev toidu kõrvale küüne küüslauku ja aitab! Kui jätab mõne päeva vahele, on häda jälle olemas.
näpukas24. oktoober 2014, 23:06
Kas tõesti 740 000 inimest soomes on kuulmispuudega? Et siis iga seitsmes soomlane??? Kuidagi liiga kõrge tundub see number, siin peab mingi üks null üleliia olema.
MH24. oktoober 2014, 19:45
Kahjuks juba pea 10.a. kõrvad vilistavad,vahel vähem vahel rohkem.Meie arstid ütlevad,et see jääbki nii.perearst soovitas õhtul magama jades raadiot mängima panna,kuid olen harjunud vaikusega.Ise arvan,minul on tegu kaelaradikuliidiga,kuna töö on selline-itsumise töö ja otsei olemine aastakümneid.,kuid keegi pole kaela uurinud.lugesin kusagilt Internetist,et kaela radikuliit ka tekitab kõrvades vilistamist.Vabadel päevadel,kui pole tool,on vilisemist vähem.See on õige,et looduses peab rohkem olema,on ka parem.Hakkan katsetama Ravimtaimede raamatu tarkust-pigistan küüslaugu küünest mahla välja ja lisan kampriõli ning panen tupsuga esiossa kõrva,kui hakkab kipitama võtan ära.see vana rahva tarkus ja pidavat aitama.tuleb proovida alternative,kui meie arstid ei suuda aidata.
Aqua24. oktoober 2014, 20:48
Minul votsid antidpressandid tinnituse 2 nadalaga ara, kusjuures esimene korvaarst ei andnud mingit lootust ega ravi. teine arst pani kohe AD-d peale ja sain lahti. 9 a tagasi oli ja pole enam kordunud.
oled24. oktoober 2014, 17:53
üks õnneseen, kui sul kõrvas vaid kohiseb.... Mul pasundab, nagu piiksumängukann südamega samas rütmis.... ja nii juba terve mu elu, ehk oma 20 aastat, vähemalt niipalju kui ma mäletan. Seda muidugi mitte alati. Kui väike olin, siis ei saanud ma aru, millest see tingitud ja vanemad sellel suurt tähelepanu ei pööranud ja kui endale tihti vastu kõrva lajatasin, sai ikkagi mõne aja pärast selgeks, et suurt tolku sest pole. Nüüd esineb seda eriti palavikuga, magamatusega jne asjadega, mis vererõhku või temperatuuri tõstavad. Üritan asjaga leppida, öösiti magan vaikse muusikaga ja kaelalihaste trenn ja kaela massaaž on ka asja veidi kergendanud... Aga masendav on vahest küll, kui õhtuti magama jääda ei saa, sest kõrvas miski piiksub :/