Keha

29. oktoober on ülemaailmne psoriaasipäev: Eestis põeb psoriaasi Pärnu linna täis inimesi.

Psoriaasihaige üleelamised: "Suviti nägin välja nagu valgete laikudega lepatriinu." (7)

LISA KOMMENTAAR

Kk12. november 2014, 21:33
Ka minul oli aastaid psoriaas. Määrisin end ülekere igasuguste salvidega ja pesin spets vahenditega. Kuid lòpuks saatis nahaarst mind kurgu arstile et too mind mandliopile saadaks. Kuna mul oli krooniline mandlipòletik oli seetòttu veri väga kehv ja ka see pidavat mòjutama psoriaasi. Käisin opil ära ja nüüd vòib öelda, et olen sellest PEAAEGU täielikult vabanenud. Kui enne olin üle kere lapiline, siis on nüüd vaid küünarnukkidel mòned üksikud laigud.
haigus on üks osa sinust, mitte vastupidi.30. oktoober 2014, 10:50
Olen 26a ja olen põdenud seda haigus 21a, samuti diagnoos oli algul vale, kuni välisriigis määrati õigeks. Olen pidanud tundma ka häbi, kuid vaatamata kõigele lähtusin oma vajadustest. Minu abikaasa on alati olnud mõistev ja armastab mu keha, nimetades mind dalmaatsiakiisuks. Jälgige mida sööte, ärge jooge alkoholi, ärge suitsetage, tehke trenni, puhake, kuulake mida teie keha teile räägib. Psoriaas on nagu häirekell mis annab teada, et su kehas on hetkel midagi valesti, siis tuleb midagi muuta. Ja olge õnnelikud need kellel pole seda psoriaasi arthriiti või kuidas seda nimetatakse. Mulle väga meeldib lause Love the skin you are in! ja kuulake oma keha. See on nagu kehakaaluga, sa ei võta alla ainult trenniga kui sa sööd metsikult rämpsu sisse, samuti siin haigus ei taandu kui ainult soodustad teisest otsast selle teket..psoriaas on ravimatu kuid seda on võimalik kontrolli all hoida, uskuge ma tean mida ma räägin. Ma pole küll 100% puhas ja pole kaugeltki " paar laiku peal" aga ma tean mida teha, et see nii oleks, seega see on ainult minu tahtmises kinni..:)
Taivo30. oktoober 2014, 09:59
Psoriaasi vastu aitab hästi oleandri ekstrakti sisaldavad kreemid. Ka akne vastu on sellest abi. Seda kreemi on ka ise võimalik valmistada, võttes aloed sisaldava loodusliku kreemi ja lisades sinna sisse vähesel määral olenadri ekstrakti. Ekstrakti saab aga olenadri taime osade (lehed-oksad) vaiksel tulel keetmist kokku 7h, maha jahutamisest ja siis 2-3× filtreerimisest.
Netis on otsingusõnadeks oleander extrakt või olenader soup.
juhan29. oktoober 2014, 21:27
Tuhanded psoriaasihaiged said sellest loost nüüd labi...
Tuhanded psoriaasihaiged said sellest loost nüüd abi... Kas ikka said? Ja samuti see mula õnnehormoonidest!? Missasja? Palju kilo maksab? Loost abi niipalju, et lahti sellest haigusest ei saa aga ära kohe ka ei sure. Head psoriaasipäeva kõigile! P.S. Olen ise ootejärjekorras ja suguvõsas on see valus teema ja lugu oleks võinud olla psoriaasi tekke põhjustest ja ravist mis ka aitaks päriselt mitte mingi kondoomi lappimine!
jah29. oktoober 2014, 20:54
"Aitäh"neile toredatele, tublidele ja tarkadele ametnikele, kes saavutasid selle, et Eestis ei müüda enam (kevadest saadik) väga normaalset ja tõhusat kreemi Daivonex. Selleasemel müügile toodud Daivobet salv ja geel on sellised rasvad, et neid ikka tõepoolest peanahalt niisama lihtsalt kätte ei saa.Salv ja eriti geel imbub juuksekarva mööda üles, niiet oled nagu eriti moeka soenguga kloun.
Vedas29. oktoober 2014, 17:00
, et mina sellest välja kasvasin. Kehalise kasvatuses riideid vahetades kuulsin samuti kommentaare, et sul on nakkushaigus ja kao minema siit meie juurest. Püüdsin neile selgitada, sest ilmselgelt teadsin mina rohkem sellest haigusest kui klassiõed, aga keegi ei võtnud ju kuulda ja nii kestis see niikaua kui koolis hakati sellest haigusest rääkima.
Haige.29. oktoober 2014, 13:49
See on kaasasündinud, kui isal või emal on psoriaas, lööb ta varem või hiljem ikkagi laste peal välja, minu isal oli ja mul hakkas kusagil 55.a. pihta.