Foto: PantherMedia / Scanpix
Lapsed
27. oktoober 2014, 11:20

Nutisõltuvus põhjustab liikluses üha rohkemate teismeliste surma (3)

Igal tunnil satub maailmas üks teismeline liiklusohtlikku olukorda, üks viiest lapsest on tänaval tegevuses kõrvaliste asjadega. Enamasti oma nutitelefoniga.

Värske Safe Kidsi uuringu andmeil on liikluses suurimas ohus jala liikuvad teismelised, kes on ametis oma telefonis surfamisega.

CBS New York-ile rääkis oma loo kaks aastat tagasi tütre kaotanud mees. Tema 15-aastasele tütrele Christinale sai kooliteel tänava ületamine. Tüdrukul olid kõrvaklapid peas ja pilk nutitelefoni ekraanil. Usutavasti ei näinud ta viimse sekundini talle otsa sõitnud autot. Isa tunnistab, et sellises eas oma laps kaotada on asi, millega on väga raske toime tulla ja leppida.

Safe Kidsi uuringu andmeil satub maailmas igal tunnil üks teismeline auto ette. Christina oli üks 284 teismelisest, kes 2012. aastal suri, ülejäänud ligi 10 000 said kergemalt või raskemalt viga.

Uuringu läbiviijaid ehmatas asjaolu, et üks viiest koolilapsest on tänavat ületades kõrvalise tegevusega ametis. Ehk teisisõnu - teismelised on kõige suurem riskigrupp jalakäijatena liiklusohtlikku olukorda sattuma. Peamiselt oma nutitelefonides Facebookis, Twitteris või teistes sõnumite vahetamiseks mõeldud rakendustes surfamise tõttu.