Foto: ALDO LUUD
Uudised
31. oktoober 2014, 11:50

Haiglad nõustuvad riikliku lepitaja palgapakkumisega vaid juhul, kui saavad selleks lisaraha

Kuigi avalikkusele on jäänud kõlama, et tervishoiutöötajad nõustusid riikliku lepitaja palgapakkumisega, on haiglad Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimehe Ralf Allikvee sõnul sellega nõus vaid siis, kui eraldatakse vastavad vahendid. Haigla ressursside arvelt palku enam tõsta ei saa.

Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee viitas täna Riigikogus toimuval Eesti Tervise Fondi ja Reformierakonna naisteühenduse NaiRe konverentsil „Kuidas eesti mees elaks 10 aastat kauem? Tervelt!" tõsistele rahastamisprobleemidele meditsiinis.

Tema sõnul on haiglad riikliku lepitaja palgapakkumisega nõus vaid siis, kui selleks eraldatakse ka raha. "Täna on selleks, et haiglates oleks rahu, puudu 18 miljonit eurot," rääkis Allikvee. Tema sõnul on minister öelnud, et puuduolev raha tuleb leida sisemiste ressursside arvelt. „Enam ei leia. Haiglad on end viimaste tingimusteni ära optimeerinud," nentis Allikvee.

Tema sõnul teevad juba ka noored, tulevased arstid, oma valikuid tervishoius toimuva järgi, sest soovivad saada kindlust. Allikvee tõi välja, et kevadel arstiteaduskonna lõpetanud 139 arstist 126 olid eestlased. Neist 36 lahkus kohe Eestist.