MARTIN VEINMANNFoto: TEET MALSROOS
Spordivaria
11. november 2014, 07:00

Martin Veinmanni peres on korvpall endiselt number üks (1)

Eesti Draamateatri näitleja Martin Veinmann (63) (pildil) on tuntud suure spordi- ja eriti korvpallihuvilisena. Aastaid on ta ka enda lõbuks palli patsutanud.

Palju te praegu sporti jälgite?

Euroliiga korvpall ja Meistrite liiga jalgpall täidavad vaba aja täiesti, eriti muidugi korvpall. Sinna juurde veel hooti suts kodumaist kossu. Lisaks veel tennise suure slämmi turniirid. Paraku televiisorist. Aga pean ütlema, et ei ole matnud veel maha kavatsust kunagi mõnda finaalturniiri kohapeale vaatama minna.

Aastakümneid tagasi jälgisite koos teiste Draamateatri näitlejatega spordihallis Kalevi korvpallimeeskonna mänge ning Mikk Mikvieri ja Aleksei Tammiste sõprus oli üldteada. Kas praegu puutuvad kultuuriinimesed sportlaste ja nende tegemistega vähem kokku?

Noores eas puutub ju sportlastega rohkem kokku – ikkagi omaealised või mõned aastad vanemad. Eks korvpallilegendid Jaan Lipso, Tõnno Lepmets ja Tammiste (meie teatrimansa treener) olid kõik head tuttavad, või Viljar Loor ja maadlustreener Henn Põllustegi. Põllustega sai omal ajal isegi Viljandi pättide vastu astutud, tegelikult minu tegevuseni asi ei jõudnudki, sest ta korraldas "kiire lõppmängu". Alati on rõõm kohtuda kas Jaak Salumetsa või Andres Sõbraga. Võib-olla on tõesti tõsi, et kultuurirahvas ja sportlased kohtuvad nüüd vähem ja nad on üksteisele võõramaks jäänud. Kindel on aga see, vähemalt teatrites on sporditegemine küll marginaalne. Loodan, et ei tee liiga nendele, kes ikka veel ise "liigutavad".

Millist emotsiooni praegune Eesti klubikorvpall teile pakub?

Selle aasta kõige meeldivamad muljed on kindlasti seotud Rapla, Rakvere ja Pärnuga. Hea meel, et Eesti noortes on sisu. Ja et treenerid on suutnud luua ühise energia. Omaette müsteerium on vigastused – kui hooaja algul on vigastuste laviin, tekitab see hulga küsimusi.

Teie poeg käis jalgpallitrennis. Kas tunnete, et mida aeg edasi, seda populaarsemaks jalgpall Eestis muutub ning hakkab korvpalli ja teisi alasid varjutama?

Minu poeg Matthias, kes alustas kunagi jalgpalliga Martin Reimi jalgpallikoolis, alustas nüüd neljandat aastat korvpallurina KK Viimsis. Nii et meie elus on korvpall endiselt ala number üks.