Mikk lellsaar kahe aasta eest toimunud Tartu linnatriatlonil.Foto: ALDO LUUD
Uudised
14. november 2014, 18:39

Diabeediliidu aasta tegija Mikk Lellsaar korraldas diatleetidele laagri

„See, et oled diabeetik, et tähenda, nagu ei saaks elu nautida,“ kinnitas Mikk Lellsaar Tartus Atlantise konverentsikeskuses toimunud ülemaailmsele diabeedipäevale pühendatud konverentsil pärast seda, kui Eesti Diabeediliit pärjas ta aasta tegija tiitliga.

Aasta tegija tiitli sai Mikk Lellsaar seetõttu, et korraldas möödunud juunis diatleetide laagri ehk Eesti esimese spordilaagri diabeetikutele. Esimesel korral osales laagris kaheksa 1. tüübi sportlikku diabeetikut.

Mikk Lellsaar ütles, et laagris ei tehtud siiski vaid sporti, väga oluline oli ka omavaheline suhtlemine ja kogemustevahetus. „Saime aru, et ideaalset diabeetikut pole olemas, kõigil esineb raskeid hetki. Aga raskuste ületamine teeb meid teadlikumaks oma diabeedi juhtimise alal,“ lausus ta ja utsitas kõiki diabeetikuid üles end aktiivsemalt liigutama.

Kuigi Mikk Lellsaar ise on osalenud ka triatlonidel, ei pea kõik end liigutada soovijad kohe maratonile minema. Tema sõnul piisab ka aias rohimisest või metsas jalutamisest. Liigutamise kasu tõi ta välja enda näitel kinnitades, et mida kvaliteetsemalt teeb ta sporti, seda paremini suudab ta kontrollida oma veresuhkrut.

„Kui teha sporti ja normaalselt süüa, on elu ilus,“ lausus Lellsaar lõpetuseks.

Aasta teo tiitliga tunnustas Eesti Diabeediliit Triin Egliti doktoritööd „Rasvumine, glükoosiregulatsiooni häired, metaboolne sündroom ja nende seosed kõrgmolekulaarkaaluga adiponektiini tasemega“.

Aasta parimaid valib Eesti Diabeediliit 1999. aastast saati, sama kaua korraldatakse ülemaailmsel diabeedipäeval ehk 14. novembril konverentse.