Uudised

Naine nõuab väidetava ravivea eest regionaalhaiglalt 53 000 eurot (72)

LISA KOMMENTAAR

mõnu memm21. november 2014, 11:37
Maaler hakkas maakolkas arstiks.Sõber tuli külla ja imestas,maaler aga selgitas:;Kui ma eksin värviga,siis on see kõigile kohe näha ja tullakse pahandama,aga nüüd katab muld kõik mu vead...;
see aitab21. november 2014, 11:15
tõstame meditsiinitöötajate palka!
jep21. november 2014, 10:29
Doktor Laks (Mustamäe reg.haigla) tegi minu naisele selja opi ja asi läks 50 prots. halvemaks. Ennem naine sai käia aga peale oppi valud nii suured, et käia saab korraga 30. Hr. Laks temast huvitunud pole ja teeb oppe edasi. Nüüd teised arstid püüavad midagi teha aga eesti asi ei jõua kuhugi. Nimelt opiti valet kohta. Ei tehtud täielikke uuringuid. Valusid põhjustavad hoopis veresooned ja närvid. Nii, et enne kui patsiendile noaga kallale lähed - küsi nõu kursusevenna käest. Oma tarkusega võid ligemese sandistada eluks ajaks. Rohkem uurida ja uskuda ka patsiendi juttu kui ta oma diagnoosist räägib. See arsti uhkus lihtsalt ei vii kusagile kahjuks.
Täiesti n6us21. november 2014, 09:48
et selliseid juhtumeid tuleb avaldada ja meedikuid ka vastutust kandma panna oma töö eest !
to no21. november 2014, 06:26
No ja siis ootad luumurru raviga, kuni luud on tihedamaks muutunud või? Minu arvates on siin mitmete negatiivsete kokkusattumuste jada. Esiteks, et meditsiin on Eestis alarahastatud ja arst ning füsioterapeut ei saa tiimitööd teha. Kui nad mõlemad oleks samaaegselt palatis olnud patsiendiga, siis oleks olnud üsna arusaadav, et sellise murru ja opiga ei saa alustada aktiivse füsioteraapiaga järgmisel päeval. Teine halb juhuste kokkulangevus on loomulikult tädi luud. Eks jah, valikut justkui nagu polegi: kas kipsi või kruvidega. Samas, kas arst on süüdi, et luud hõredad? Eks see selline 50/50 seis oli, selliste luude korral, kas plaat oleks jäänud pidama ILMA füsioteraapiata? Vbl, vbl mitte. Puhas oletus. Kas tädil oleks olnud suurem võimalus, et plaat püsib, kui poleks järgmine päev rahmima hakanud selle käega, vbl.
Seega jah, otsest raviviga nagu polegi, vaid halbade juhuste kokkulangemine.
Tädile kiiret paranemist!
21. november 2014, 09:38
Aga siin loodaks kompententsust ikka arstilt,kui juba 2 ei jäänud pidama,siis on ju luud rabedad-loogiline.Ja plaadiga kätt pendeldama,tule taevas appi!Nüüd on kogu organism rikutud,kohtunõue kompenseeriks vaid rahalised kulutused aga füüsiline ja vaimne kahju on igavene.See kõik näitab,et ei süveneta olukorda tõsiselt,kõik toimib nagu konveieril,oma osa on ka arstide väljarändel.Kohusetundlikumad,kes oma töö eest ka väärilist palka nõudsid,läksid ja jäid,siinsetel koormus kasvas.Ongi kaheotsaga asi,kuigi antud juhtum on liiga robustne arstiteaduse seisukohalt võttes.
arst oleks pidanud22. november 2014, 13:40
märkama, et luud on hõredad. meie ema murdis reiseluukaela. arst sai koha aru, missuguses seisus on luud. et on väga hõredad. pani siiski kokku, rabelemist ei lubatud, püsib küll.
huvitav20. november 2014, 20:37
kaasasolevalt pildilt on näha, et kruvi on üsna tugevalt luus kinni,pealegi nii tugevalt, et kruvi on lausa fiksaatorist läbi tulnud
tundub ,nagu oleks tegu mingi jõuga murdmisega
äkki tädi kukkus veel
Valus 20. november 2014, 20:09
lugeda seda massilist sopaga loopimist PERH-i arstide suunas, kust ometi leiate selliseid asju? Minul on selle haiglaga ainult väga head kogemused, õnnetul kombel olen kahel korral peaaegu kaotama elu, kuid dr.Ilmar Kaur ja dr.Peep Baum tegid imet ja olen jälle terve, korduvad uuringud näitavad haiguse peatumist ja tunnen ennast ka vastavalt hästi. Lisaks on tänusõnad ka õdede ja hooldusõdede aadressil, kogu sealveedetud aja tundsin suurt hoolt ja tähelepanu, seda kõike minu vaesuse juures, kordagi ei tundnud isegi vastavat vihjet, kuigi nad oleksid väärinud nii mõndagi head ja ilusat. Ärge lahmige ja vältige ülekohut nende aadressil!
patsient20. november 2014, 19:22
Kas PERH- is naise luude tihedust mõõdeti? Ei usu, et PERH-i ortopeedid selle peale ei tulnud. Ei usu ka, et nad naisele riskidest ei rääkinud (käsi amputeerida või proovime metalliga?). Usun aga seda, et "Pealtnägija" lähenemine oli järjekordselt tendentslik - avaldati vaid osa tõest.
oh oh21. november 2014, 19:02
kui paljudel inimestel mõõdetakse luumurru puhul luude hõrenemist
et nagu kui hõredad ,siis ei panegi paika v
polegi vaja fikseerida?
kui luud on hõredad murduvad nad kiiremini ja ka paranevad halvemini
mis kasu sest on,kui tead täpselt
Raha20. november 2014, 19:18
Teeb inimesed õnnelikumaks see on teaduslikult tõestatud.
Puusepp20. november 2014, 19:13
Alati tuleb oige pikkusega kruvi valida , kunagi ei tohi kruvi materjalist labi keerata .
20. november 2014, 18:26
närukari, kus mu kommi panite ?
targad kõik20. november 2014, 18:20
Minul on küll vedanud, pole küll väga palju arste tüüdanud, aga tõsisema häda korral olen alati abi saanud. Kahju sellest naisest, aga luud ikka endal vist väga viletsad, pole võimalik, et 16 korda tehakse praaki, sama on ka liigesevahetues oppidega, ühel inimesel kõik ok, aga teise organism ei võta võõrkeha vastu.
maxilla20. november 2014, 17:55
No õde-perenaine ei ole küll meditsiini valdkonna töötaja. Kas õde-perenaine ei tegele mitte pesuvahetuse jm sellisega.Seetõttu ei mõista ta ka haigust nimega luudehõrenemine. Arstid teevad ju oma tööd igapäevaselt ja kuidas on siis võimalik,et just ühe patsiendiga pidevalt nii läheb,järelikult on ikkagi materjal ehk luu vilets ja luu otsasid ei õnnestu kokku kasvatada,metallplaati ka ei õnnestu panna, sest siis luu murdub kildudeks ja oli vist metalli allergia ka.
Kas on veel mingeid võimalusi piiri taguses meditsiinis?
kirjutan uuesti ka siis kui see kustutatakse20. november 2014, 17:48
Ravivead, hooletus, hoolimatus, valetamine, vassimine, ravivigade kinnimätsimine, otsene arstiabist ilmajätmine, haiguslugude võltsimine ja kaotamine on PERHIS igapäevased nähtused. Seda kinnitan ja võin ka kirjalikult tõestada vähemalt nelja inimese näitel. Vastuseks juhtkonna poole pöördumisel saab ainult süüdistused, et olete ise süüdi. Oleksin äärmiselt huvitatud advokaadist, kes koondaks nõudeid PERH-i vastu. Põhimõtteliselt on mind sandistatud ja tehtud takistusi arstiabi kättesaamisel.
naise tütar20. november 2014, 17:47
ütles ,et eestis on hea elada kui sa terve oled!Arstid ainult eestis mängivad arsti,tööle hakavad nad alles Soome jõudes.
vale arusaam20. november 2014, 18:08
Soomes on veel hullem see ravipoliitika. Vähe sellest nad omi piinavad, siis eestlasi piinatakse täie rauga. Arstid ei tee Soomes ka rohkem tööd, sest Soome ravipoliitika on juba selline, et tööd ei tehta.
Sander20. november 2014, 17:15
Loodame, et "täna tehtud" kaks oppi õnnestusid ja need jäävad viimasteks! Miks "tänased"- sellepärast, et eile Pealtnägijas räägiti neljateistkümnest opist, ilmselt tehti täna kaks???
Väga haige20. november 2014, 17:08
Tähelepanelik tasub olla juba registratuuris nimelt seal küsitakse" kelle juurde soovite". Mina vastasin küll et sooviks hambaarsti juurte aga sellest hoolimata sattusin ikka toruluksepa juurde. Tuleb olla väga tähelepanelik.
meditsiini valdkond?20. november 2014, 15:52
Õde-perenaine on see tädi, kes musta pesu ära toimetab ja puhta asemele toob , kes kutsub kohale tööonud, kui elektripirnid on tuksis või telefon ei tööta... Õde-perenaine pole meedik. Kindlasti mitte ei ole selline tädi võimeline eristama arsti raviviga ja tema enese organismi poolt põhjustatud tüsistust. Miks just 53000 EUR- i , mitte näiteks 50 või 55 tuhat? Taas artikkel ilma meedikute kommentaarideta - seda teab perenaine küll kindlasti, et arstidel on andmekaitseseaduse tõttu keelatud tegelikke raviandmeid edastada.
ann20. november 2014, 18:07
Aga ta ju ei püüdnudki enndale ise diagnoosi panna vaid usaldas arste, seda ta ju vestluses rõhutaski.
mida?20. november 2014, 19:44
kas võltistud raviandmeid? Nii ju tehakse, et süüst puhtaks saada!!!!!
dr Winston O´Boogie20. november 2014, 15:14
olen jalaluumurruga 29 oppi üle elanud alates 31.08.82 Viimane 3 aastat tagasi PERHis, nüüd korras!
pildilt näha20. november 2014, 14:48
Mul teinekord ikka maru kahju arstidest, mis sodi ja solk neile kaela määritakse enda ebaõige käitumise ja enda tervise rikkumise pärast, pärast aga tohter aita ja pika ja vaata et ma ilusam oleksin kui enne artileminekut. vabandan selle daami ees aga mul oleks üks küsimus talle ja see on tähtis küsimus, kas te proua tegite enne neid operatsioone kõvasti suitsu ja ehk vahetevahel ka alkohol laual oli...See on oluline näitaja kui palju teie tervis enne arstile saabumist,enne kukkumist kannatanud oli ja kas kukkusite purjus või kaine peaga...Ärge nüüd mulle miinuseid laduge, kallid kollegid-kommenteerijad aga küsimus on küsimus.
tohmu20. november 2014, 15:02
Et suitsetajat, kes enne kukkumist ka väikse napsu oli teinud, võib ravida kuidagi pohhuilt?
tohmu20. november 2014, 15:58
suitsetaja luud kasvavad palju kauem ja halvemini kokku
lullu21. november 2014, 17:35
pildilt näha20. november 2014, 14:43
Et luu on katki, isegi raud ei hoia tervena, mingi jama sellel luul ometi on. Miks ta purunes. kui mu kadunud vennanaine hoidis oma luumurruga kätt ka raud ümber siis ei murdunud raud ega läinud ka luu väga katki peale tarumat,, ta nimelt mõtles oma peaga ega teinud mingeid erilisi hahrjutusi, sest valus hakkas. Ja nii see käsi mu kadunud vennanaisel ka tervenes ehkki pikapeale jäi lühemaks aga see ei takista tal olla puuderahadel ja teha väiksemaid töid, sest käsi lubab niipalju teha ja välimsue järgi ei ütlekski et eriti lühem oleks. Muidugi käib ta edasi tervisevõimlemises. Aga ta oli ka taruma saades noorem kui 50 ja op õnnestus ning luu tihedus on normaalne. Pildilt aga näg ha et luu mureneb kohe, siis miks, aks inimene sie siis valu ei tundnud kui võimlema hakkas, rauad käes, raske ka seda kolu tõsta aga näe tõstis millegipärast. Valu ei tundnud või? Siis miks?
20. november 2014, 16:14
No vaadake oma tekst ikka enne üle kui selle siin avaldate!
tiiu20. november 2014, 14:42
mind on ravitud ka samas haiglas sama asjaga .Olen tänulik neile artidele ,paranesin ruttuja olen praegu terve.suur tänu artidele ja personalile.
Häda mõistuse pärast20. november 2014, 14:11
Arstid on alati süüdi! Ei ole vahet, kas ravivad või ei ravi või kuidas ravivad, süüdi on ikka. Sest nii on ju imelihtne omavastutusest end priiks mõelda. Kui patsient suudab titaanist luuplaadi ja kruvid puruks murda ja seda korduvalt, siis peab see ikka eriline jõud olema. Kahju, et sellistel kommentaatoritel mõistust ei ole, kes siin vaid arstidel süüd näevad!!!
Küsin20. november 2014, 15:50
Kas mitte ei tuvastatud Tartus, et luude hõrenemise pärast ei hoidnud need metallid luud kinni?
sul endal mõistusega probleeme!20. november 2014, 19:47
Arstid jätavad ravita või keeravad s****kokku.
14.11ongi häda sul...21. november 2014, 12:46
...PURUKS MURDA???enne mõtle,siis ütle.Sinu mõistus on tõesti olematu aga ilgun-häbi!
Taibud20. november 2014, 13:46
Eneseabiõpik ja Piibel on täiesi 2 eri asja.
maalt20. november 2014, 13:38
kas see on see Mustamäe Haigla ? on mul õigus ?
jah20. november 2014, 12:59
Seal haiglas on väga tublid arstid
Tutuu Out20. november 2014, 14:40
Eks kohapealsed tohtrid püüavad mis suudavad ...aga kõige paremad arstid nagu Mare Liiger on siit riigist juba lahkunud :(.
eh20. november 2014, 15:14
hahaaa20. november 2014, 19:48
Selle sinu toreda Mare Liigeri kontol on mitmed elud. Eestis sai kinga, nüüd luusib põdras. Kisada oskab see Liiger.
Ylle20. november 2014, 12:43
Kõige kurvem on, et meil ei julgeta võtta oma tegude eest vastutust. Igaüks võib ju eksida. Ole mees ja tunnista seda! Selline teguviis tõstaks lugupidamist arstide vastu. Aga nn. arstide ringkaitsega lugupidamine väheneb.
UHKE punaorav20. november 2014, 12:43
nii20. november 2014, 18:01
ütles üks Eesti kuulsaim arst Evelin Ilves aastaid tagasi ja et seda öelda,kulus enne üle 10 milli krooni ju. Arstid panevad ka Evelini,vägev...
hmm20. november 2014, 12:43
Töötas Õde-perenaisena? Ta pole ju tervishoiuregistriski.. kuidas ta õena töötas?
õde20. november 2014, 12:48
eks sanitarid need kõige targemad olegi.
teemaga mitteseotud märkus20. november 2014, 14:04
milleks te juttu kõrvale juhite? Et kannatanu süüdistusi arstliku vea osas kahtluse alla panna? Noh, see teil ei õnnestunud (lugeja hinnanguid vaadates)
mmh20. november 2014, 17:25
füsioterapeudid pole kah tervishoiuregistris, kuigi üks neist aitas mind sedapalju, et sain operatsioonist loobuda.....mis see register siin loeb, õde-hooldaja näeb patsiente rohkemgi, kui arst.minu arvates võiksid arstid ikka vastutuse ka selle eest võtta, et ei suutnud inimesel luuhõrenemist diagnoosida.seeju lihtne protseduur.aga tundub, et haiglas käib niiöelda liinitöö...
No 20. november 2014, 12:26
kui luud ei pea kruvisid kinni ja jalg samamoodi, siis on siililegi selge, et on luude hõrenemine ja tuleks nagu seda ravima hakata, mitte üht op teise järgi teha sama tulemusega.
loll oled20. november 2014, 19:53
ei tea vist sellest asjast midagi. Kui tal oleks mingi selline probleem, siis vaevalt talle 16 oppi tehtud oleks. Loll oled! Arstid on lohakad ja laisad, aga siiski teavad, kuhu kruvi keeravad!
päris kole20. november 2014, 12:17
ja need on meie arstid,hirm tuleb peale kui peaks selliste kätte sattuma.Võiks ju tõesti kõik nimed avalikustada,siis inimesed teaksid hoiduda ,et selliste juurde ei lähe.Imelik mõelda ,miks inimene õpib ameti ,mis talle ei sobi,selline peaks tegelena lukksepatöödega ,seal ükskõik kuidas väänad või mida teed ,kui nässus viskad minema ja katseda uuesti.Parimad on siit läinud ja siia on vist jäänud need kes pole arstid vaid kohatäitjad,ei vastuta,kas inimene sureb ,jääb invaliidiks,ükspuha.Vähemalt kui tahavad end puhtakspesta,peaks avalikult selgitama milles küsimus, konkreetselt selle naise puhul.Muidu jäävad nad sosseppade nimistusse,kellest tuleb eemale hoida.Kui midagi on viltu läinud,julgege ka vastutada.
Juuli20. november 2014, 15:32
Mind on opereeritud,ravitud Tartu kliinikumi ortopeedia osakonnas. Ei saa öelda ühtegi halba sõna selle kollektiivi töötaja kohta, alates professoritest lõpetades hooldajatega.Kõik on väga hoolivad ja väga patsiendisõbralikud.Ka minul on nende jalgadega muret ja vaeva küll ja küll - ühe jalaga lähen juba kaheksandale operatsioonile. Milleks süüdistada arsti - ju tema teeb oma tööd "tellija materjaliga". Kui on ikka luude hõrenemine,siis.....s...st saia ei tee ju.Ja kui nüüd antud juhtumi kohta öelda omapoolne repliik, siis,.....kas tervis saab korda kui haigla 53 tuhat eurot maksab?
Juuli tola20. november 2014, 19:54
Võta ikka enne selgust, mida kirjutad!!! Sul vist kade meel, et sina raha saa.
oota20. november 2014, 19:54
jah idast siia arste, kes raha eest diplomi on saanud. Võib-olla sa ei tea, et paljud arstid teenivad paar nädalat Soomes raha ja ülejäänud aja töötavad Eestis. Nii et ei ole kõik ühtegi siin ainult lollid, sossepad ja jumal teab,kes veel
P20. november 2014, 11:59
Ei ole paljudes riikides meditsiiniabi parem. Meist parem lähim süsteem on ilmselt Saksamaal.
PERH-is on väga palju spetsialiste nii arstide, kui õdede hulgas.Vaatame ikka ka seda hulka kes on abi saanud sellest majast( mina kaasaarvatult). Loodame, et käsi siiski paraneb ja inimene saab jätkata täisväärtuslikku elu.
Jänks20. november 2014, 11:58
Arstide tööd hindav ekspertkomisjon peaks koosnema mõne teise riigi arstidest, sest Eesti arstid on õppinud ühes koolis, on omavahel tuttavad ning kolleegi kaitstakse ka siis kui inimene on ravirea tõttu surnud või invaliidustunud. Praegusel ajal mil andmeid edastatakse interneti teel ja me oleme ELi liikmed, ei oleks mõnes teises riigis asuvas komisjonis mitte midagi kummalist, see oleks soovi korral teostatav.
Juku20. november 2014, 11:37
Kysimus Armeenia raadiole: "Mida yhist on maaparandajal ja kirurgil?"-Mölema praak on mulla all!
31,01 .2000 Õhtulehes kirjutati20. november 2014, 11:22
Eesti arstid keeldusid lootusetut haigust põdevale pisitüdrukule operatsiooni tegemast. Soome kuulus südamekirurg Heikki Sairanen andis lapse lähedastele aga lootust.
***
Ei tea,mis sellest lapsest on saanud? Teismeline peaks olema juba.Op. talle lõpuks tehti ju..
Teadja20. november 2014, 14:06
Laps on kas veel invaliid või juba ammu surnud. "Arstid on alati süüdi!!! Igal pool!"
einar20. november 2014, 10:52
a see 53 tuhat eurot ju parandab käe iseenesest... Pigem laseks ennast terveks ravida ja siis kaupleks, muidu pärast ei võta ükski haigla enam jutule kui PERH'i kohtus seljatab.
Kristo20. november 2014, 10:58
Võib-olla ju isegi parandab see summa käe. Saab ju selle rahaga ehk välismaale minna ja sealt paremat ravi saada.
Ja no igaljuhul kompentseerib see summa ju tegemata tööd ja saamata raha, mis selle katkise käe pärast on olnud.
Tallinnast20. november 2014, 10:49
Regionaalhaiglat tuleb karta, sest seal on ülbed ja ääretult hoolimatu personal,eriti uroloogias. Mul ei lähe eales meelest, kuidas minu isaga dr Pagi seal käitus. Minu isa vajas kiiret operatsiooni, mida ka valvearst juba haiglasse jõudes kinnitas. Dr Pagi aga oppi ei teinud vaid mõnitas patsienti,et ta ei liigu.Isa oli liikumis puudega invaliidsus, kuid arst karjus ja ropendas. See oli jube ropendamine, mida üks arst võib endale lubada.Lõpuks opereeriti ja kirjutati suure palavikuga välja. Hiljem hakkas patsient kodus luksuma pidevalt Jälle viidi haiglasse intensiivosakonda, kus olid neerud kahtluse all. Nii ta seal intensiivis siis luksus ja olid suured valud. Meie , kui arste usaldavad, arvasime,et inimene on kindlates kätes. Kahjuks 3 -ndal päeval oli palat tühi ja surmatunnistusel,et maohaavand lõhkes. Polnud seal enam neerudest mingit juttu. Luksumine on esmane märk ju ,et tegemist on maoga, kuid seal karjuti meile,et luksumine on neerudest.Lahkamisel öeldi,et rumal surm, SEST MAOHAAVAND LÕHKES. Inimene oli haiglas kuid nii ära vintsutatud ja mõnitatud. Lisaks kõigele olid ka higuslood kadunud. Mina ei usu,et see perekondki sealt midagi õigust saab, sest neil on seal nii tugev ringkaitse. ainult, mida saab veel öelda,et hoiduge sellest haiglast.
Laine20. november 2014, 12:22
Täpselt nii ongi! Ringkaitse!
Minu ämm suri seal haiglas seagripp, meile kinnitati, et proovid on võetud ja tal seagrippi ei ole, käisime teda veel enne surma vaatamas, suhtlesime lähestikku, kuna ta kõrvakuulmine on ka halvenenud ja paar päeva hiljem oli ta läinud! Ja eriti mõnitamiseks pean ma seda, et ma lugesin ajalehest selle kohta, et mu ämm suri seagrippi, mille kohta ju ometi meie kinnitati, et tal ei ole seda! AJALEHEST lugeda???? Ma lihtsalt ei mõista! 4 aastat on möödas ja ma ikka ei mõista!
Ja sai ka patsientide esindusühinguga konsulteeritud ja haigla käest selgitusi nõutud, kuid Peeter Mardna mätsis kõik kinni!
rebane20. november 2014, 14:24
Enne arsti juurde minekut oleks ilmselt mõistlik lugeda, mida teised tema kohta kirjutavad, nt kommentaarid dr Pagi kohta:
http://www.tervisetrend.ee/uroloog-Hembo-Pagi-MD3031.aspx
naine20. november 2014, 18:46
Kui juba materdamiseks läks, siis kasutan juhust öelda suured tänusõnad Magdaleena haigla nina -kurgukirurgia osakonnale. Olin suvel seal opil ja kõik oli super. Sama ei saa öelda perearsti kohta. Võltsimine, hoolimatus, valetamine, pealiskaudne...jne. Kui inimesel on mingi analüüs piiripealne, kas on raske siis sellele tähelepanu juhtida? Ehk saab inimene oma käitumisega midagi ära teha, midagi toitumises muuta, lisauuringud?
no20. november 2014, 10:32
ma olen meditsiinis jobu. aga kui inimene kukkub siis esimene asi mida arstina teeks oleks luude tiheduse määramine.ise nad kaagutavad, et tuleb käia ja mõõta jne.
...20. november 2014, 12:47
Sellepärast sa polegi arstiks sobilik. Kui inimene kukub, tuleks ikka röntgen teha.
rönken tehti aga luude hõredust ei mõõdetud. 21. november 2014, 07:12
arstiks tõesti ei sobi aga haiglas töötasin.
21. november 2014, 08:24
ortopeed oskab ka tavalise rö-pildi järgi aru saada kas luud on hõredad.
gb20. november 2014, 10:26
äkki peaks jumala poole pöörduma.
VÕIB KA NII OLLA20. november 2014, 12:03
Nojah,kes usub,seda ka aitab. Ütleb eneseabiõpik.Piibel pole populaarne,aga sisu on neil üks ja sama.