Vähiliidu 2014. aasta heategevuskontsert "Svingime südamest südamesse" Estonia kontserdisaalisFoto: Teet Malsroos
Uudised
21. november 2014, 14:34

GALERII: Vähiliidu heategevuskontsert toetab nõustamiskeskuse loomist

„Tervishoius käivad soovid võimalustest ette, kuid nende soovide täitumist saame kõik toetada," tänas Eesti Vähiliidu patroon Siiri Oviir eile toimunud Vähiliidu heategevuskontserdil „Svingime südamest südamesse".

Tänavu andsid vähipatsientide heaks meeleoluka kontserdi Nele-Liis Vaiksoo, Oliver Kuusik, Tanja Mihhailova, Ivo Linna, Kaire Vilgats, Andero Ermel ja Siim Aimla Otsakooli bigbändiga.

Heategevuskontserdi tulud lähevad vähipatsientide nõustamiskeskuse loomiseks. Valitsuskabineti istungilt heategijaid tervitama tulnud tervise- ja tööminister Urmas Kruuse ja sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt lisasid sotsiaalministeeriumi poolt sellele 2000 eurot.

Eesti Vähiliit on nõustamiskeskuste loomisega üle Eesti juba alustanud, tänavu sügisel toimusid pilootprojekti raames nõustamised vähipatsientidele ja nende lähedastele Haapsalus, Paides, Tallinnas ja Viljandis.

„Nõustamistegevusega on oluline lõhkuda väljakujunenud suhtumist, et vähk on surmahaigus ja propageerida patsientide seas suhtumist, et tänapäeva meditsiinis on võimalik teda aidata, tema kannatusi vähendada, eluiga pikendada ja ka terveks ravida," selgitas selle tegevuse vajalikkust Eesti Vähiliidu projektijuht Vivian Vulp.