Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
28. november 2014, 12:45

Suure pepuga naised on tervemad ja targemad (63)

Suurema pepuga naised on parema tervisega ja üldiselt ka arukamad, kui nende vormitumad eakaaslased, leidsid Oxfordi Ülikooli teadlased.

Spetsialistid küsitlesid sellele järeldusele jõudmiseks 16000 naist, vahendab Genius Beauty. Kokkuvõtteks jõuti järeldusele, et naised, kellel on tuharad keskmisest suuremad, on haigemad harvem, kui tagasihoidlikuma pepuga sookaaslased. Kuid autorid rõhutavad, et see kehtib tõesti vaid juhul, kui naisel on sünnipäraselt suur pepu, rasvumine siin arvesse ei lähe.

Ekspertide sõnul on see seletatav asjaoluga, et suurema pepuga naistel kipub olema madalam kolesteroolitase. See aitab paremini kontrollida veresuhkrutaset ning seetõttu on väiksem oht haigestuda diabeeti või südamehaigustesse. Ka on suurema pepuga naistel parem ainevahetus ning neil on reeglina suurenenud leptiinitase, mis aitab kehal end põletike eest kaitsta.

Ka ei näe eksperdid midagi üllatavat tõigas, et suurema pepuga naised on targas. Ilma liigse kehakaaluta, kuid lopsakate tuharatega naiste keha sisaldab reeglina piisavalt omega-3 rasvhappeid, mis on head aju tööle.