Toiduuudised

Artikkl ilmus esmakordselt 2010. aasta Tervis Plussis.

Jõulud ja aneemia on suurepärane paar (6)

LISA KOMMENTAAR

Sirje11. detsember 2014, 15:11
Keegi SL Õhtulehes on hakanud juba tükk aega tegelenud totaalse sogamisega. Võetakse mingi aastaid tagasi mujal ilmunud lugu, pannakse sellele uus meelevaldne pealkiri ja tekitatakse mulje nagu oleks autor selle pealkirja pannud. Olen lugenud seda algvariandis ja seal pole küll pealkirjaks "Jõulud ja aneemia on suurepärane paar". Lugu iseenest on aga mõnus!
Ehkki küll. siiski ka10. detsember 2014, 12:01
Seesamune arst on meid veennud, et maks on paha-paha- maks sisaldab kole palju jalba kolesterooli... ja ka halba energiat, loomade ainevahetusejääke-mürke ja surmakarjeid!..Jja munakollane on õudne surmakutsar, kuigi sisaldab eluks vajalikku rauda nii et tapab... võiks jah mingeid arooniaid või kõrvenõgeseid järada - aga ei tea, kas nõgesetlidulisetl miskit muud kusagilt puudu ei tule....., ja ka õli on paha, sest blaaplaa, kuigi sialdab plaapaaaaaaaaaaaaaaaaa, . ja leib on paha.,sest blablaaaaa
9. detsember 2014, 15:32
"Mulle on alati meeldinud, et Emake Loodus pole loll. Tema eriline tarkus kaitseb ka raua puhul bioloogilist järjepidevust vahetult edasi viivat sugu väga hoolikalt, aidates organismist väljutada rauda nii menstruatsioonide kui ka sünnitustega." -- Pigem ma vaidleks siin vastu. Antud argumendist jääks justkui mulje, nagu naised oleks raua rohkuse osas eelisseisus. Tegelikult on just naised need, kelle hulgas on palju neid, kelle rauanäit langeb raseduse või sünnitusjärgsel ajal märkimisväärselt. Samuti menstruatsioonid. Nt. müoomide puhul on verekaotus eriti suur ja raua kaotus paratamatu.
dr. Aadu Kadakas - psihhiaater8. detsember 2014, 14:45
/Esmalt konstateerime fakti, et 70kilone mees sisaldab umbes 4 g rauda.../
Kuipalju keegi teab mehi, kes kaaluvad 70 kg...?!?
.8. detsember 2014, 13:58
mina neid verivorste ja muud jama nüüd küll sööma ei hakka. Ma parem viilin mõne poldi otsast võileiva peale seda rauda, kui jälle raudkõva vaja läheb.
Dr8. detsember 2014, 11:32
"Jõulud ja aneemia on suurepärane paar"
Ma küll ei tea ühtegi asja, mis muudaks aneemia suurepäraseks.
Samas võin pakkuda välja uusi pealkirju:
"Ebola ja liigsündivus on suurepärane paar"
"Viinakurat ja alkoholiaktsiis on suurepärane paar"