Keha

Pikaaegne rauavaegus laastab organismi (4)

LISA KOMMENTAAR

Propageerib küll taimset,4. detsember 2014, 16:26
aga mina sööksin ikka kiha ja maksa ka. Vanast peast enam pole hambad tugevad. Muidu pistaksin vahel salatiks vanu raudnaelu.
Liha4. detsember 2014, 16:27
tahtsin kirjutada. Silm ka nüriks jäänud.
Klaara4. detsember 2014, 11:18
Perearst reeglina laseb määrata hemoglobiinisisaldust, ja kui see OK, siis soovitatakse puhata ja korralikult süüa. sest kõik on nagu korras. Minul oligi hemoglobiinitase korras, aga tunne selline, et tahaks ainult voodis lesida ja magada, magada, magada. Tööl suutsin kuidagi olla, aga koju jõudes kukkusin kohe voodisse. muidu ju kuskilt ei valuta, midagi katki ei ole, nii vaadataksegi sind kui simulanti. Ahjaa, kehakaal langes ka täieesti iseenesest, mina ei teinud omalt poolt midagi.
Aeg läks, ühel hommikul ärakasin ja olin üleni paistes, siis tehti rohkem analüüse ja tuvastati kilpnäärme ületalitus. Endokrinoloog tegi omakorda veel analüüse ja leidis, et mul on rauavaegusaneemia. Puudu oli hoopis üht teist rauakomponenti, mida tavaanlüüsis ei määrata.
Üldiselt läks mul hästi, kilpnääre ei olnud veel nii vussis, et peaksin elu lõpuni tablette võtma. Kui põhjus teada, saab sellega tegelda ja nüüd õnneks kõik kombes.
4. detsember 2014, 15:13
Sama lugu. Hemoglobiin normis - isegi annetada lubati verd. Ferritiin on see näitaja, mida vist tegelikult kontrollima peaks.