Foto on illustreeriv.Foto: PantherMedia / Scanpix
Lapsed
3. detsember 2014, 09:34

Haruldase nahahaigusega pisitüdruk sõidab ravireisile Inglismaale (2)

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond aitas tasuda kaheaastase üliharuldast nahahaigust põdeva Cassandra Inglismaa-ravireisi transpordi- ja majutuskulude eest.

Cassandral on kaasasündinud bulloosne epidermolüüs, mille tõttu on tüdruku nahk väga tundlik ja võib kahjustuda iga tugevama kontakti või hõõrdumise tagajärjel. Tema nahal tekivad villid, mille purunemisel järele jäävad haavandid on valulikud ning paranevad väga aeglaselt.

Lapse ema selgitab, et praegu on lapse kõige suuremaks mureks tema kurk. "Haiguse tõttu kasvab Cassandral kurku tagasi sidekude, mis sulgeb tema hingamisteed ning seab ta pidevasse lämbumisohtu. Selle tõttu on takistatud nii hingamine, rääkimine kui ka söömine," selgitas ta.

Viimase probleemi tõttu on Cassandrat Eestis juba mitmel korral opereeritud ning soovitatud võtta ette ravireis Inglismaale Londonisse. Lastefond aitas peret ravireisi kulude katmisel, tasudes lennupiletite, majutuse ja transpordi eest lennujaamast haiglasse kokku üle 2500 eurot.

"Loodame, et Cassandra operatsioonid on olnud edukad ning hoiame pöialt tüdruku kiirele paranemisele,“ ütles Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv.

Lastefond on toetanud Cassandra ravireise ka varasemalt ning aidanud perel ühekordsete toetussummadega osta vajalikke hooldusvahendeid ja kreeme. Lisaks toetab fond alates käesoleva aasta maikuust Cassandra lapsehoiuteenuse eest tasumist igakuiselt kuni 400 euroga. Alates novembrist aitab lapse hoiuteenuse eest tasuda 100 euroga kuus ka Käru vald.

Kui Sinagi sooviksid anda oma panuse Cassandra ja teiste abivajavate laste ravitingimuste parandamiseks, siis on selleks jõuluajal suurepärane võimalus soetades oma lähedastele kingituseks Lastefondi heategevusliku kinkekirja, mis tähistab fondile tehtud annetust. Uuri lähemalt SIIT!