Keha

Inimesed ei oska vähi varajasi sümptomeid ära tunda (9)

LISA KOMMENTAAR

Muidumees14. detsember 2014, 22:16
See tuletab meelde kursusi, kus õpetati esmaabi andjaid töökollektiividele. Rubriigis, kuidas anda ka eneseabi, õpetati järgmist: Kui saate autoroolis olles infarkti, siis hakake kõvasti köhima ja sõitke ohutult mõne meditsiiniasutuse poole. Küsimusele, miks köhida, selgitati, et köhimine aitab südant töös hoida.
See pole loll nali, just nimelt nii selgitatigi. Samuti eeldati, et ilma igasuguse meditsiinhariduseta inimene suudab ära tunda infarkti ning insulti. No selle valguses asi see vähidiagnooski ära panna pole.
Muide need huumorikursused toimusid soliidse tasu eest aastat 4-5 tagasi Pärnus.
Küünikud!9. detsember 2014, 07:58
Arst saadab ukselt tagasi, kui tuled oma kähedast häälest rääkima. Mul läks hääl ära, kuulmine alanes, nurusin arstilt kurguarsti saatelehe, seal selgus-ei midagi erilist. Hiljem oli rinnavähk. Kus siis arstid olid? Kas inimene peab tõesti iga diagnoosi ise oskama panna ja siis paluma ravi ( ravi ka muidugi ise määrama, ainult retsepti arstilt paluma)?
tänu taevale et ei oska8. detsember 2014, 18:44
kuna n.n vähiravi tapab ka kõiki muid eluks vajalikke rakke, siis ongi parem mida hiljem see vähk avastatakse. Paljud ju elavadki koos aeglaselt areneva vähiga aastakümneid väga kõrge vanuseni sest keegi ei torgi seda kooslust.
hüpohondrik8. detsember 2014, 15:36
Vähk on üks hirmus haigus, aga sellest räägitakse ikka liiga palju juba, MIna kui hüpohondrik võin igast artiklist selle endale külge mõelda. Paljud artiklid on ka üksteisele vastukäivad. Mäletan et üks väitis et naermine võib tetud vähki põhjustada, teine jälle et ennetab. täpselt sama ka toiduainetega
Sixtap8. detsember 2014, 12:37
8. detsember 2014, 11:54
Tõesti on väga küüniline süüdistada inimesi kes 99% -l saadetakse perearsti juurest tagasi stressi diagnoosiga. Mine puhka välja, küll üle läheb. Ja sellest umbes pooltel ei lähe üle. Maksa kui tahad uurida. KÕik käib raha ümber, isegi siis kui on silmaga nähtav haigus ning inimene pmst voodihaige ei tee arstid enne midagi kui sinu järjekord käes. Sel ajal võid olla juba teises ilmas. Pole inimest pole probleemi, on´ju?
Uuringud8. detsember 2014, 10:33
on teadupärast kallid ja sestap sinna nii väga ei saadetagi. Aga ise pead olema südikas ja nõudma, kui kahtlus tekkinud on.
Alar18. detsember 2014, 10:28
Ja kas arstid oskavad ära tunda? EI! Arstile minnes kirjutatakse välja mõni rohi ja head aega. Vähiuuringutele ei saadeta kunagi. Minu onul raviti mitu aastat puugihammustust(!) ja selgroovähk avastati alles siis, kui elada oli jäänud paar kuud. Õnnetu onu pöördus küll arsti poole, kuid arstid ei oletanudki vähki. Kuidas peaks veel inimene ise vähi ära tundma?
Artikkel on vähihaigete küüniline süüdistamine:"Hilja juba!",kus sa enne olid?".
ilenna8. detsember 2014, 15:30
Täiesti nõus. Enne kui arstid ei hakka kahtlustama või aru saama, (et vähki võib esineda ka enne mingeid teatud vanuseid või riskigruppe) ei saagi midagi muutuda. Mina võin ju oletada mida iganes aga arst peaks ju ikkagi oskama paremini hinnata kas ja mida tuleks uurida. Söön juba teist aastat igapäev tablette, et selja ja peavaludest kergem oleks ja suudaks tööl käia. Uuringutest tehtud aga seljast röntgen, peast elektrogramm migreeni jaoks(seda ka omal käel lastud teha) ja paar vereproovi ja nii ongi, ela aga edasi niikaua kuni hilja.