Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
8. detsember 2014, 10:43

Millised looduslikud vahendid aitavad ohatise vastu? (8)

Ohatise ilmumine on alati tüütu ja ootamatu ning lisaks pidevale valule ja sügelusele näeb see ka kole välja.

Esmalt on oluline hinnata ohatise tekkimise põhjust – enamasti on herpesviiruse aktiveerumine tõsine märk nõrgenenud immuunsusest ning kontrolli alt väljunud stressist. Lisaks algpõhjustele tegelemisega on vajalik aga ka huultele ilmunud ohatist ravida. Millised looduslikud vahendid aitavad ohatist ravida?

Jää. Pane ohatisele jääd kohe, kui tunned, et see tulema hakkab, sest ohatis vajab arenguks sooja keskkonda. Külm aitab ühtlasi paistetust vältida.

Savimask. Pane ohatisele näpuotsaga savimaski ja hoia seda peal mitu tundi. Nii mitu korda järjest. Savimask leevendab sügelust ja viib lõpuks ka ohatise.

Mesilasvaha, taruvaigu ja õietolmu segu. Selle valmistamiseks ei pea ilmtingimata ise neid vahendeid poest taga ajada, laatadel on müügil kõike seda head kraami sisaldav Vahar.

Mesi on antiseptilise toimega ning aitab sestap ohatist ravida.

Sool. Hoia soola sisse kastetud näppu kaks korda päevas ohatisel korraga 30 sekundit.

Greipfruudi seemne ekstrakt, mida võib segada aaloe mahla või oliivõliga.

Küüslauk. Hoia purustatud küüslauku villil paar sekundit, küüslaugus sisalduvad ained aitavad viirust peatada ja ravida.

Teepuuõli. Kuid hoidu õli alla neelamast – seespidiselt tarvitatuna on teepuuõli toksiline.

Õunaäädikas, mida tuleks korduvalt villidele tupsutada. Sellega peab olema aga ettevaatlik, sest võib tekitada kõrvetustunnet.