Toiduuudised

Lugu ilmus esmakordselt 2011. aasta detsembri Tervis Plussis.

Kas inimene peaks jooma piima? (16)

LISA KOMMENTAAR

Mees10. detsember 2014, 08:34
Lehmapiim on sulaselge vasikate toit , äi toda tohi mette tarbida , tuu ajass paksuks.
Anni9. detsember 2014, 17:22
TegElikult on nii, et kuna loomi süstitakse haigestumise vastu antibiootikumidega, ning lehmad saavad veel igasuguseid aineid, mis näiteks piima kogust suurendavad ja kes teab veel mida, siis minu arvates pole see piim enam tervislik, vaid sisaldab ka antibiootikumide jääke jms. Samuti manustatakse sigadele ka kasvuhormooni ja kanadele söödetakse igasugust kraami sisse, mis teeks munad kollaseks jne. See on mürk!!! Aga kui saad kuskilt mahepiima, mahemuna jne mis eeldab, et loom saab ka maheheina ja mahetoitu, siis piim, munad jne oleksid kasulikud, nagu vanasti. Juhtusin vaatama Saksamaa saadet, kus üks teadlane ütles, et meie tulevik ongi see, et inimesed võivad saada tulevikus anafülaktilise shoki isegi piima, või liha söömisel,nendes sisalduvate ainete pärast! ja see ongi tulevik kahjuks!
Hei, Anni!9. detsember 2014, 17:34
Kui jutt on piimast, seostan mina seda piimaga, mitte solgiga, millest sina kirjutasid. Olen sinuga nõus. Aga tuleb ausse tõsta vanade talunike meetod karja kasvatada. Siis hakkab ehk piima saama. Kui just karjamaid ei mürgitata. Piima kui sellist on üldse vähe saada. Õnnelikud ongi need, kes ise lehma peavad ja need, kellel on tuttav lehmapidaja. Ei mõtle siin suurfarme.
Tarbija9. detsember 2014, 16:17
Poe piim ja viin on puhas solk.Hundijala vett ajan ise.
anni9. detsember 2014, 16:16
viimased uuringud näitavad,et piim pole just kõige sobivam toiduaine inimorganismile-pigem on kahjuliku toimega ja seda tuleks väga vähe tarbida.
rob9. detsember 2014, 15:40
kindlasti on neid, kellele näiteks piim ei sobi, aga ma võtan seda siiski püüdliku turunduspropagandana , mis tegeleb ajupesuga ja taunib ajaloolisi toiduaineid nagu leib ja piim, et rahvas ostaks coca colat ja muud sodi parema meelega. Eesti rahvas elaski piima, leiva ja lihapeki peal ja ei olnud nii haige midagi. Vägilased kasvasid - Lurich, Aberg, Hacenschmit.
See lugu 9. detsember 2014, 15:34
on arvatavasti loodud Riigi ja Tootja poolse kokkuleppena. Poepiim on ju pigem kahjuliuk kui kasulik. Piimatootjatel ja Riigil ei lähe hästi sellepärast ka selline artikkel.
Poepiim9. detsember 2014, 15:32
on tervisele kahjulik, sest seal on tervist kahjustravad lisandid selleks, et tootja saaks kasumit ja kõik kaup saaks mahaq müüdiud.
õnnega koos9. detsember 2014, 14:40
Mina olen kasvanud sel ajal, kui piim veel oli kasulik. Maasööklates sai seda toidukõrvale peaaegu muidu, tervistkahjustavatel töödel (keevitajaid, sepad...ja veel keskid..)oli ette nähtud tasuta piima 0,5 liitrit päevas. Olen oma lapsed üles kasvatanud lehmapiimaga, sest rinnapiima ei jätkunud. Piim ja piimatooted on mind saatnud läbi elu. Pole elus olnud ühtegi luumurdu ega raskemat (ptüi-ptüi-ptüi) haigust. Piim ja piimatooted on minu jaoks niisama loomulik ja vajalik nagu sealiha, searasv, või jt. Eestimaale omased toituained. Kui on valida, kes juua keefiiri või piima, on minu eelistus alati piim. Aga keefiri joon ma otse loomulikult ka!
olen9. detsember 2014, 13:50
joonud piima lapsest saadik,küll soojakt ja jahutatult, ka praegu kulub mul vist pool liitrit päevas. ja ei ole ma teadnud piima koostist ega midagi,et kahjulik on.parem kui ei teagi,joon edasi.ja nii juba 65 aastat.millal haige olin.ei mäletagi.aga,eks ta sõltu ikka inimesest,kes joob ja kes ei.piim on ikka olnud ja jääb,niikaua,kui lehmi veel on.head isu.
kolla9. detsember 2014, 12:24
Puhas allika vesi on ka kahjulik kui seda ämbritäis korraga sisse kaanida.
Järelikult on9. detsember 2014, 11:46
inimese seedeorganid 50.aastaga rikutud, et piima ka enam ei kannata. Kuidas vanasti söödi "hädaga" isegi sealiha, võid muna, kartulit ja joodi piima? Elati tervelt.
Jutt bõi asi!9. detsember 2014, 11:46
Piim on alati läbi aegade kasulik olnud, eriti mahepiim/ õige töötlemata maapiim!
Tuleks hoopis rääkida kõikidest kemikaalidest meie toidus: erinevad E-ained, kunstlikud aroomid ja maitseained jne...
9. detsember 2014, 11:38
"Plahvatuslikult on kasvanud söödavate toiduainete hulk ja muutunud toidu kvaliteet" - milles siis PIIM süüdi on?! Tavaline piim on ikka samaks jäänud kui ainult lehmad tavalist looduslikku toitu süüa saavad.
Vasikas9. detsember 2014, 11:31
Ikkagi, miks ei räägi toitumiseksperdid sellest, et lehmapiim on toit vasikale (kassipiim kassibeebile, koerapiim kutsikale, jne)? Ainult Levin toob selle fakti välja.
9. detsember 2014, 11:39
Rinnapiim inimesele- see jäi Sul välja toomata.