Meeled

Kui boss kiusab ja ahistab (6)

LISA KOMMENTAAR

Praktik18. detsember 2014, 13:46
Väga halb on soovitus minna ülemusega rääkima, kui ta oma tööga hakkama ei saa. Praktikas ei soovita kindlasti proovida. Eestis on üsna levinud, et ametikohti jagatakse poliitilistel alustel. Erasektoris loevad ka tutvused ja sümpaatiad. Kui saamatu juht on ametisse saanud, siis on tema selja taga keegi tugevam ja hakkamasaaja. Sellepärast on ka väga rumal soovitada, et minge rääkima. Selliste juhtide puhul olen korduvalt näinud, et rääkimine ainult süvendab probleemi. Inimene ei muutu rääkimisest võimekamaks. Mõnedel juhtudel on rääkimise tõttu ülemus tõmbunud endasse ja veel vähem suhtlemisele avatud. Paljudel juhtudel hakkab mängima ka süüdlase otsimise ja karistamise sündroom. Kõige targem on saamatu juhi puhul võtta meeskond kokku ja delikaatselt otsida võimalus tema töö ise ära teha, ilma, et ülemus end sealjuures kasutuna tunneks.
oh ei17. detsember 2014, 14:21
Nii lihtne see nüüd üldsegi ei ole. Et muudkui aga kogu fakte ja räägi...Ringkaitsest olete kuulnud aga selline susimine ülemuse poolt käib ju ilma tunnistajateta ja need, keda ta soosib, kes kaebavad valesid asju, lepivad kokku ja mitmekesi akebavad, mitu on ikkagi mitu ja mdia saab ülemus teha, peab ju reageerima ja ütlema, et vat sinu kohta öeldi et sa ei tee ....Muidugi solvab aga tal on kasulikum uskuda mitut, kui kaitsta ausat. Minu eluline kogemus ütleb, kui ikka pidev stressi põhjustaja on ülemus, tuleb vaikselt omale uut kohta vaadata, ju siis tahetakse paremast lahti saada, et mitmekesi luusertööd edasi uimerada. Milleks depressiooni endale hankida väe ja võimuga tõestades ja närve kulutades, et nad valetavad. Ükskord jäävad need luuserdised sie vahaele kui head töötajad ära minema hakkavad. Kutsutakse ülemus kõrgemale poolele kohvile vastust andma, et miks lähevad inimesed ära, milles on probleem. Miks ta ei oska kaadrit hoida. Ja kas ta siis vastab kõrgemal pool, et tema ei hoia kedagi kinni , mingu aga , nagu ta inimestele nähvab. Seda ma ei usu.
Mõtlemapanev.17. detsember 2014, 12:46
Kui on Ülemuseks nais ülemus nagu pildipeal, siis tahaks teada kuidas naine naist ahistab?
äkki17. detsember 2014, 15:53
KURB MUIDUGI17. detsember 2014, 12:15
AGA SUURES FIRMAS --KUS OM 50- TÖÖMEEST IGA PÄEV KOHAL,,
EI JULGE LIIGA PALJU ÜLEMUS ISE --""LÕUGU LÕKSUTADA--
SELLEKS OM MEIE ÜLEMUSTEL MEISTRID !!! ..#"
KES JÄLLE SAAVAD VASTU MUHKU... OMAKORDA TÖÖLISTE KÄEST + VEEL ÜLEMUSTE
KÄEST,
kah asutuse juht17. detsember 2014, 12:09
pean ennast suht heaks ülemuseks- usun, et kiusamisega ei tegele ka töötajate arvates. Arvan, et paljudel puhkudel peaks ka töötaja ise endale otsa vaatama ja tegema vahet, kas ülemuse nõudlikkus, et inimene oma tööülesandeid korrektselt täidaks, on ikka kiusu ajamine. Seda olen küll ise kogenud. Püüan olla objektiivne, aga lauslollust ja rumalust on ikka raske tolereerida.