Foto: ALDO LUUD
Keha
18. detsember 2014, 17:46

Lugu avaldati esmakordselt 2012. aasta detsembri Tervis Plussis.

Välgust ja paugust püsihiilguseni

Üheks õhtuks paneb väike iluampull naha särama, kuid püsihiilgus nõuab enamat.

Kleit on seljas, soeng peas, lisandid ka küljes, kuid nägu näib kuidagi loppis ja tuhm. Hmmm!? Aasta lõpus, kui argirutiin on kõik mahlad välja imenud ja ürituste lõputu jada ukse ees, tahaks raskustest hoolimata siiski reibas välja näha. Kuidas väsimus näost välja kihutada?

Salongike, ma tulen!

Üks lahendus kiirkorras ilusaks saada on veel kiiremini salongi mõnele ekspresshooldusele tõtata. Naturaalselt poolelt tervitavad pooletunnised puuviljahappehooldused, mis toovad korrapealt värske jume näkku, mehaaniliselt poolelt tõttab appi näiteks LPG-aparaat, mis stimuleerib sidekude, et verevarustust ergutada ja rakuainevahetust edendada.

Samuti kombineerivad kosmeetikud erksama näoovaali nimel ultraheli, mikrovoolu ja LED-valgust. Krüoteraapias peletatakse kurnatust külmaga, kandes jääkuubikuvormi külmutatud toimeaineessentsid tasahiljukesi nahale. Rääkimata siis hapnikuhooldusest, mis annab nahale kergustunde, nagu oleks verd vahetatud, ja paneb selle kergelt õhetama.

Maskitrall, maskiball!

Õnneks saab koduski tekitada pea sama-suguseid efekte. Kõigepealt võid naha hapnikuvarustust, lümfi- ja mikrovereringet aktiveerida, õrnalt sõrmenukke näonahal ringitades. Sellele võiks järgneda sügavniisutav, ülimate toimeainetega immutatud mask, mis kastab nahka väga tõhusalt ja silub kortsukesi. Üks lemmikuid on retinool ehk A-vitamiin, mida sisaldavad nii ainult silmadele kui ka kogu näole mõeldud maskid, näiteks Kanebo Sensai Lifting Radiance 3D mask ja Shiseido Benefiance Pure Retinol Revitalizingu näomask.

Koduseks retinoolihoolduseks kanna näole paksem kiht A-vitamiini kreemi, mis niisutab naha käigupealt siidiseks. Pole kannatust? Tulemust on vaja kohe, nüüd ja praegu? Proovi Biodroga MD Skin Boostersi pinguldavat maski, siledus ja pinguldatus saabub pärast 10 minutit.

Vajad ekstratrimmi? Kanna sama sarja vananemisvastast seerumit enne jumestamist kreemi alla.

Kiired käigud

Pole aega ega tahtmist maskitada? Kähku enne pidu ja napilt pärast väsitavat tööpäeva pakuvad nahale aspiriini sellised seerumid-geelid, mis ergutavad mikrotsirkulatsiooniga naharakkude hapnikuvarustust.

Õrna beebinaha loob silmapilkselt Veld’si rooibosegeel Rooibos Flash Repair, mida võid kasutada nii meigi all kui ka eraldi. Ka Christian Diori kassinaerist pärit hapete ja muude taimeekstraktidega seerum Hydra Life Skin Perfect kiirendab rakkude uuenemist, lisaks matistab ränioksiid nahapinda ning säraosakesed ühtlustavad ja peegeldavad valgust.

Hommikuste padjakortsukestega asub kiirvõitlusse vananemisvastane niisutaja Olay Total Effects Wake Up Wonder, mis jahutava värskendusega parandab kahvatut jumet ja annab kauni sära.

Kiirelt lubab veatut palet esitleda Darphini progressiivne hooldav jumestuskreem Melaperfect Anti-Dark Spots Correcting Foundation SPF 15, mis peidab tõhusalt tumedad laigud ja ebatasasused. Võttes selle kreemi püsikasutusse, taandub ka pigmendi ebaühtlus! Royal Effemi BB-kreem aga muudab oma valgustpeegeldava toimega naha hetkega sametiseks ja klaariks. Kreem näppudele, näole ja minek!

Paljud on hädas arvutis istumise tagajärjel värskuse kaotanud silmadega. Turgutava kokteilina mõjub Clarinsi valge tee ja oliivilehtede ekstraktiga silmaümbruspalsam Eye Revive Beauty Flash. 

Huulte verevarustusele annab E-vitamiini abil kiire ilulaksu Too Faced Lip Injection Instant Volume – seerum ja läige ühes, mis umbes viis minutit pärast pealekandmist paneb huuled kirvendama ning hoiab need kuni paar tundi erksana.Viimase lihvi kehale-näole kingib piduõhtul muidugi mõista särapuuder. Proovi näiteks The Body Shop Sparklerit.

Kõrvus kumiseb aga Tuhkatriinu haldjast ristiema hoiatus: “Kell, kui kaksteist tundi lööb…”

Ja juttu jätkub kauemaks...

Sööstlaskumine kuninglikult ballilt armetusse köögikambrisse ei peaks siiski toimuma fataalses tempos. Seepärast on mõttekas peale säratoodete kasutada märksa toitvamaid lahendusi ja mitte üksnes ühel õhtul. Eriti kui nahal on millegi üle kaevelda, tasub teha üks vahva seerumitants ja alustada programmiga juba neli nädalat enne suuri pidustusi.

Uurimuste järgi on seerumite abil just selle ajaga suudetud kortsusügavust mõjutada.

Dermatoloogide sõnul näeb neid tulemusi palja silmaga siiski kaheksa kuni kaksteist nädalat hiljem. Aga see oleneb muidugi probleemist! Antioksüdantidest, hüaluroonhappest ja nahaomastest proteiinidest koosnev toimeainete laadung lubab edukalt mürke väljutada, nahka pinguldada, matistada, niisutada ja loomulikult kortse mahendada.

Kuna seerumi molekulid on väiksemad kui kreemil ja transpordimehhanismgi teistsugune, olgu järje-korras esimene siidine seerum ja seejärel rasvasem päeva- või öökreem. Ka temperatuur on tähtis tegelane.

Optimaalne on 35–40kraadine soojus, mis tähendab, et seerumit või kreemi võiks käte vahel hõõruda ja seejärel näole vajutada.

Eksklusiivset nahakuuri pakub Monteil Paris’ kullapuudutusega seerum Acti-Vita Gold ProCGen Serum. Vananemisevastane ProCGeni kompleks, 24karaadine kuld ja hüaluroonhape taastavad nahka ning taandavad peenikesed jooned ja kortsud.

Soome kanarbiku ja valge turba taimsed steroolid aitavad Lumene pinguldavas seerumis Time Freeze Instant Lift nahka pinguldada püsivamalt, ennetada uusi kortse ning aktiveerida naha uuenemisprotsessi.

Rütmikat hoiab au sees Dr. Hauschka tundlikku ja punetavat nahka rahustav Hoolduskuur S, mis on loodud selliselt, et seda võib õhtuse hooldustootena kasutada 28 päeva jooksul ja mitu korda aastas. Vichy Liftactive Derm Source’i kortsudevastase intensiivseerumi trimmivat toimet märkab juba esimesel korral, seerum kiirendab ja aktiveerib naha uuenemisprotsesse.

Siluvad toimeained on pistnud kapslisse Oriflame. Time Reversing Skin Genisti kontsentreeritud õli täis kapslid rahustavad ja toidavad 45+ naha.

Õnnelikult elu lõpuni

Seerumid on küllaltki kulukad ja ka nende pealemäärimisel soovitatakse vahet pidada. Mida siis vahepeal teha? Kreemid niisutavad küll üksnes naha pealispinda, kuid püsiva tulemuse taga on ikka igapäevane nahahooldus.

Kuidas miski täpselt mõjub, arvestades kõikvõimalike “tõestatud tulemustega”, on keeruline kinnitada või ümber lükata. Lisaks liigub ilumaailmas kumu, nagu mängivat keemilisest koostisest hoopis tähtsamat rolli lõhn, pakend ja tekstuur. Suust suhu reklaamist rääkimata.

Kosmeetikud kiidavad hüaluroonhappega tooteid, sest sügavamates kihtides paksendab see hape nahka tänu oma niiskust hoidvatele omadustele, suuri kiidusõnu pälvivad ka A-vitamiini kreemid.

Takistavatest surnud naharakkudest vabanemiseks ja kreemi süvitsi imendumiseks võiks iga nädal korra või kaks nahka koorida. Eelistatult puuviljahapetega. Kuid mitte ainult koorijates pole need happed tegijad.

Dr. Kitzingeri biomimeetilise nahasarja öökreem Fruits Plus C paneb tänu hapetele (8%) naha alguses kergelt kihelema, kuid see on ülimalt ajutine. Isegi väga rööpast väljas tasakaaluga nahk näeb juba pärast esimesi kasutuskordi välja roosiline ja ergas.

Phytomeri 100% naturaalsetest koostisosadest koosneva kreemi XMF Pionniere kohta käivad sahinad, et tegu on biotehnoloogilise kõrgpilotaažiga. Hetkega pehmendab see kortsukesed ja pinguldab naha ning juba tunni pärast võib märgata, et kortsusügavused on vähenenud.

Igavese nooruse võluvormelitele on jahti peetud aastatuhandeid, otsingud jätkuvad ja kas need üldse kunagi lõppevadki?