Toiduuudised

Lugu avaldati esmakordselt 2012. aasta detsembri Tervis Plussis.

Kas ainult taimetoit on hea? (20)

LISA KOMMENTAAR

head22. detsember 2014, 17:41
Kuangi jõuab Atlantise tehnoloogiat kopeeriv teadus sinnamaale, et loomi enam ei kasvatata karjades kust nad siis iga päev miljonitena tapamasinavärki lähevad ja sealt inimese toidulauale. Liha hakatakse kasvatama lihatoodete tehases, st labor-farmides kus lihamass kasvab spetsiaalsetes anumates. Loomi liha saamiseks enam ei kasvatata ja tapeta. Siis muutub paljude jaoks lihasöömine vastuvõetavaks. Praegune sojaliha ei ole see õige liha.
Sixtap22. detsember 2014, 08:17
Vegani taldriku viiest sambast on kaks vigased ja üks lausa kahjulik: teraviljad ja kauviljad.
Kui kisa valge jahu kasutamise ümber suureks paisus, siis taganeti järgmisele barrikaadile: täisteratooted, mis oluliselt ei muuda sellekahjulikke omadusi lisades natukene mineraale ja vitamiine.
Kaunviljadest on soja enam kui küsitava väärtusega, sest ainult kääritatud soja on homo sapiensile vastuvõetav.
Kõige suurem hopaa on siiski Dvitamiini küsimus, sest tunnistatakse ainult "taimset" päritolu D2-te, aga kahjuks seda peale samblike ja kukeseente pole kuskilt võtta. D2 osatakse sünteesida keemiliselt, aga tema aktiivsus võrreldes D3-ga on 300 korda väiksem, mis näitab kui mõttetu kogu see rabelemine tegelikult on.
Kui väga targalt tegutseda, siis toortoitlusega võib häid tulemusi saavutada, kui dognadessekinni ei jääda(D3 lisaks võttes).
Samas on võimalik ka Paleo-, GI-, ja Atkinsi -dieetidega saavutada häid tulemusi, keha Ph aluselise
hoidmise seisukohalt.
hahaha22. detsember 2014, 04:05
Ka lihatoitlane peab olema teadmistega, et elada tervelt. Ilmselgelt liigne loomse valgu söömine teeb haigeks. Seda ütleb iga arst. Tervise mõttes panustan mina igaljuhul lollile taimetoitlasele kui lollile lihasööjale. Kui on ei tea toitumisest midagi ,söö parem taimi, mitte liha. Liha ja piima süües saab terve olla ainult väga tark inimene, kui ta teab mida VEEL lisaks süüa.
Ega sa22. detsember 2014, 16:33
nõgese supiga ka kaua ei ela.
MEES OLI PÕRUNUD FANATT22. detsember 2014, 01:55
sundis naist ainult paljas vees keedetud juurikaid sööma,sõbrants ütles keedame lihaga,ise sööme liha talle anname paljaid juurikaid,mees mugis oma juurikaid ja kiitis naist taevani et elusees pole nii maitsvaid juurikaid söönud.
_=22. detsember 2014, 04:06
Pane veidi õli ja saad sama tulemuse.
Ei Lugenud21. detsember 2014, 23:59
Taimetoit on bullshit! Liha ruulib!!!
jajah22. detsember 2014, 04:07
Edu. Jumala pärast ära sa võta hapukurki ja kartulit kõrvale. Sest lihasööja ju ometi taimi ei söö:):)
urin22. detsember 2014, 17:35
Liha tarvitamine toiduks on barbaarsus. Seda muidugi tsiviliseeritud maailmas., Eesti sinna ei kuulu ja seega jära oma looma laipu edasi.
Krib21. detsember 2014, 23:35
Kui me oleksime loodud ainult taimetoidulisteks, oleksime kitsed või lambad.. Aegade algusest peale on inimene olnud segatoiduline. Tervislikult toituda on hea aga ei tasu ikka oma looduse poolt paika pandud natuuri varjust üle hüpata ja hakata taas ratast leiutama.
22. detsember 2014, 00:34
Kay22. detsember 2014, 03:46
Oledki ju lammas! Alguses tehti paljusid asju, mida ma kahtlen, et sa praegu teed? Aju on loodud edasi arenema, sina aga oled kinni selles "alati on tehtud ja teeme edasi" mentaliteedis. Tubli!
Ajaloolane22. detsember 2014, 04:09
Mis loomi ilma abivahenditeta on inimene võimeline kättesaama ? Kuid meie esivanemad siis ilma abivahenditeta üldse nahast läbinärisid, meil ju pole selliseid hambaid. Inimene ei sünni püss käes ja nuga abiks. Inimene saab kätte putukaid ja linnumune. Ja teisi loomi ta lihtsalt kätte ei saa kui abivahendeid pole. Loom peab kas olema haige või keegi teine loom selle meile tapnud. Ilmselgelt ei inimene aga raipesööja.
tt21. detsember 2014, 19:41
valge jahu on kõige kahjulik tervisele.
sixtap21. detsember 2014, 19:14
Mida need toodud killukesed tõestavad?
Taimetoitlasi on siiski päris mitu erinevat liiki - veganid, toortoitlased jne. ning päris suur põhimõtteline erinevus on nende vahel.
Kogu sellest kildude kuhjast ei leidunud ühtegi viidet magneesiumile, mis on üks tähtsamaid mineraale eriti naiste jaoks.
http://www.vianaturale.ee/magneesium
Nii, et mõtlemist kui palju!21. detsember 2014, 18:58
Inimene on siiski kõigesööja.
oik22. detsember 2014, 10:29
No aga milles probleem, kui järgmine kord tänaval loomakorjust näed, on siis probleem sinna hambad sisse lüüa? Lihasööjatel ei tohiks see mingit probleemi tekitada. Samas kui kuskil aias puu otsas äsja valminud puuvilja näed, läheb suu vett täis ja pole mingi probleem see sealt alla võtta ja kohe ära süüa. Lihasööjatel on aga liha söömiseks seda enne kuumutada, seejärel lisada ohtralt MAITSEAINEID (taimsed) ja alles siis see muutub tarbitavaks.
Segane artikkel21. detsember 2014, 18:58
Artikklis on juttu taimetoitlastest, siis aga räägitakse loomse toidu vältimisest --> need on ju veganid!
Taimetoitlased tarbivad piimatooteid, muna (st osaliselt loomset päritolu toitu, mille läbi loomad ei pea surema) ja kõike muud taimset - seega on nende toiduvalik väga lai ja kindlasti tervislik.
Veganid aga (kellele artikkel pooles osas viitab), tarbivad ainult taimset päritolu toitu ja see tõepoolest nõuab suuri teadmisi, et sellisel viisil tervislikult elada.
Palun tehke selgeks enne, kui sarnaseid artikkleid avaldate, mis vahe on taimetoitlasel ja veganil. Aitäh.
Ju sa pead21. detsember 2014, 19:00
veel selle artikli läbi lugema.
sooh22. detsember 2014, 04:13
Piim EI OLE taim. Ehk siis taimetoitlane on see, kes sööb taimi. Taimetoidu nimetus on piimajoojate poolt kaaperdatud ja tuleks tagasi võtta. Kui piim on taim, peaks seda saama külvata ja korjata peenra pealt. Vegan ei ole eesti keelne sõna. Ärge ajage inimeste pead segi välismaa nimedega. Lõpuks ei sa keegi aru, mis on taimetoit, mõni arvab, et on taimetoitlane kui sööb kala :):) Kui juured mullas ei ole, siis ei ole tegemist taimega.