Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
17. detsember 2014, 10:14

Soovid stressist vabaneda? Kontrolli e-posti harvem!

Otsid võimalusi vähendada oma stressitaset? Teadlased soovitavad oma e-posti vähem kontrollida.

Nad väidavad seda tuginedes Kanadas Briti Columbia ülikoolis läbi viidud uuringule. See hõlmas 124 täiskasvanut, kelle hulgas oli nii tudengeid, finantsanalüütikuid, meedikuid kui ka teisi. Vaatlusalused jaotati kahte rühma, vahendab Web MD. Esimese nädala jooksul kontrollis esimene grupp oma e-posti vaid kolm korda päevas, teise gruppi kuulujad tegid seda nii tihti, kui soovisid.

Uuringu tulemused näitasid, et inimesed olid vähem stressis, kui kontrollisid oma e-posti harvemini. Kuid teadlased leidsid ka, et suuremale osale uuringus osalenuile osutus e-posti kasutusharjumuste muutmine keeruliseks. Enamus neist leidis, et raske oli kontrollida e-posti vaid mõnel korral päevas.

Teadlased rõhutavad ajakirjas Computers in Human Behavior avaldatud uuringus, et kuigi kiusatusele e-posti pidevalt kontrollida on raske vastu panna, aitaks just see stressi vähendada. Sestap soovitavad teadlased ka ettevõtetel oma töötajate stressitaseme vähendamiseks utsitada neid oma meilkasti kontrollima mõned korrad päevas.