Foto: ALDO LUUD
Uudised
18. detsember 2014, 15:57

Kiirabi paneb pühade ajal tööle lisabrigaade

Selle aasta eripäraks on nimelt viis järjestikust vaba päeva, mis tähendab vabu päevi perearstide jaoks ja seega suuremat vastutust kiirabipidajatele. Mitmed kiirabibrigaadide pidajad on andnud terviseametile teada valmisolekust rakendada pühade ajal tööle vajadusel täiendavaid kiirabibrigaade.

Koduses valves olevad lisabrigaadid on kiirabi kutsete arvu suurenemisel valmis välja tulema jõulupühade ajal ja aastavahetusel, kui tavapärane arstiabi kättesaadavus on piiratud.

Terviseameti erakorralise meditsiini büroo juhataja Kalev Pahla sõnul on kõrgendatud valmisolekust teada andnud Tallinna Kiirabi, SA Põhja Eesti Regionaalhaigla ja Karell Kiirabi. Ka teised kiirabipidajad on lubanud jälgida brigaadide töökoormust ja vajadusel rakendada operatiivselt tööle lisaressursse.

Varasemate aastate kogemusele toetudes võib öelda, et kiirabi väljakutsete arv pühade ajal sõltub erinevatest asjaoludest ja erineb suuresti ka piirkonniti. „On olnuid aastaid, kus pühadeaegsete kutsete arv on tõusnud tavapärasega võrreldes kolmandiku võrra ja selleks tuleb valmis olla," kinnitas Pahla.