Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
19. detsember 2014, 16:32

Viis terviseharjumust, mis mõjuvad su rindadele hävitavalt

Ükski naine ei taha seda kuulda, kuid midagi pole teha: rindade lõtvumine on vältimatu. Põhjuseks võib olla nii imetamine, aastatega kollageeni vähenemise tõttu sidekoe lõtvumine kui lihtsalt geneetika. Kuid ka mõned terviseharjumused, mis mõjuvad su rindadele hävitavalt.

Kui soovid, et su rinnapartii ka tulevikus pilke püüaks, lõpeta viis järgnevat terviseharjumust kohe, soovitab Women´s Health Magazine.

1. Ekstreemsed dieedid. Paarikilone kaalukõikumine ei tee sulle midagi, küll aga see, kui ühel aastal kaalud 30 kilo rohkem ja teisel samapalju vähem. Selline jo-jo efekt muudab rinnanäärmed vanade retuuside sarnaseks.

2. Suitsetamise halvast mõjust on palju räägitud, kuid pea meeles: ka su rinnad ei jää sigarettide kahjulikkusest puudutamata. Seejuures ei ole kogusel erilist vahet, ka üks sigarett päevas muudab naha vanemaks, sest aitab kaasa nahaalusele verevarustusele.

3. Päikesekreemi mittekasutamine. Kõik teavad, et kui näkku päikesekaitsekreemi ei pane, tekivad kortsud. Täpselt samamoodi mõjub UV-kiirgus ka rindadele, sest mõjutab kollageeni tootmisprotsesse ja vähendab seega rindade prinkust.

4. Vales suuruses rinnahoidja kandmine. Olgu see siis igapäevane rinnahoidja või sportrinnahoidja – see peab olema õiges mõõdus ja rindu piisavalt liikumisel toestama. Kui sa pole kindel, milline rinnahoidja on sulle parim, mine naistepesu poodi ja küsi rinnahoidja ostmiseks nõu.

5. Intensiivsed treeningud. Üles-alla liikumine, näiteks selline, mis tekib jooksmisel, mõjub halvasti kollageeni tootmisele ja nii rinnad lõtvuma kipuvadki. Aga enne, kui tervisele muidu kasulikust treeningust loobud, pea hoogu – õige rinnahoidja aitab rindadel hoiduda liigsest rappumisest ning hoiab neid kauem pringimana.