Meeled

Elu koos viie tiibetlasega (14)

LISA KOMMENTAAR

NEED 2 ÕDE28. detsember 2014, 09:22
ON VÄGA KUMMALISED.... NÜÜD KA PIKK JUTT JA VÄGA MÕTTETU.
harjutused munkadele27. detsember 2014, 20:59
võiks ikka kogu teooria endale selgeks teha. Need harjutused on rangelt üle 40 aastastele meestele ja ainult meestele. Muidugi võib neid teha, kui tavalisi võimlemisharjutusi ja siis ka midagi hirmsat ei juhtu.
Minul aga juhtus, kruttisin oma energiad niimoodi paigast ära, et võttis 2 aastat, et asi korda saada. Olin siis nii neljakümnendates naisterahvas. Olge ettevaatliku, eriti naised, tean mitmeid, kel on asi kurvalt lõppenud. Tekivad peapöörituse hood jms,, ühesõnaga karm värk.
keegi27. detsember 2014, 21:30
Spetsiaalselt suguiha vähendamiseks oli ikkagi "kuues tiibetlane". Seega munkadele. Viiele esimesele minu teada nii rangeid piiranguid ei olnud. On sul äkki selle kohta mingeid viiteid?
Kuid NewAge praktikas sattusin ükskord üritusele, mida viis läbi muidu tore inimene ja üritus oi ise ka väga mõnus ja hubane treening, kuid mind väga hämmastas, et seal esitleti kuuendat riitust kui menstruatsioonivaevuste ja verevoolu vähendamise abinõud S:
28. detsember 2014, 10:23
Ärge minge igasuguste "imeharjutuste" õnge, mida vaimutööstuse maffia teile reklaamib.
Ei tahaks uskuda, et tõelised mungad selliseid harjutusi avalikkusele harjutamiseks paiskavad. Ettevaatlikuks peaks juba see tegema, kui igasuguseid harjutusi reklaamitakse ja müüakse sildi all: need on iidsed harjutused, 3000-5000 aastat vanad. See on peibutuslõks.
Nii mõnegi "guru" või "õpetaja" harjutusi lähemalt uurides selgub et nad on ise need peast kokku klopsinud ning nad ei mõista, et iga inimene on isegi füsioloogiliselt väga erinev. Kuid müüakse massidele, et raha nende kaukasse voolaks.
Miks27. detsember 2014, 19:19
on pildil Möttus kui teised räägivad.Kas eneseimetlus vöi reklaam.
keegi27. detsember 2014, 18:36
Mõnusad harjutused on need küll, aga omerohi ka nüüd mitte.
Olin mingi kaks aastat tiibetlasi teinud. Hea hommikuvõimlemine, pani vere ja vaimu ilusti liikuma. Tõesti hea "miinimumpakett", et keha vähekenegi vormis hoida. Mina tegin aeglaselt ja mõnauga, venitamisele erilist tähelepanu pöörates, pärast iga harjutust (riitust) seedisin veidi aega tunnet. Parimatel päevadel veel mediteerisin ka takkaotsa. Aega mul on ja raha pole.
Aga vaat kui depressioon tuleb, siis tema tuleb. Ei aidanud tiibetlased ega mediteerimine. Mõned kuud läks veel sisseharjunud hooga edasi igal hommikul, aga siis ükskord leidsin, et enam pole mõtet ja jäi katki. Nüüd on 2-3 aastat sellest möödas, vahest teen harjutusi, vahest ei tee. Suurt vahet pole. Mõnusam on küll, kui olen hommikul end käima võimelnud, aga mingeid kaebusi ei ole ka , kui võimlemata jääb.
Depressiooni vastu aitas psühhiaater.
Ja kui deprekat vaadata veel NewAge gurude vaatevinklist. Siis olin ja olen ka praegu Echart Tolle üsnagi suur austaja. Ja istun mina siis "hetkes". Just hetkes, sest minevikku ei ole enam, ja sellist mõistet nagu tulevik ei eksisteeri. Ja vaatan enda sisse. Hetke tunnetades. Ainult käesolevat hetke. Guru jutu järgi oleks pidanud valgus helendama lööma, hing kergeks ja süda vaikselt rõõmsaks. Kuid tajusin ainult ärevust alakõhus ja suurt musta ristkülikut kogu ülejäänud kehas. Ja siis olin selles hetkes. Muudkui valgustasin seda oma hetketajumise valgusega. Midagi ei muurunud. Siis leidsin, et pean ikka arstile minema. Eks seda vist Tolle ka mõtleski.
Mina võtsin ka paar tiibetlast korterisse27. detsember 2014, 15:42
aga hakkas juurde tulema ja nüüd on juba mitukümmend.
vaatleja27. detsember 2014, 14:52
Kuna õekseid on ekraanil tihtipeale suisa piinlik vaadata, siis tuleb tõdeda, et mõistust need "tiibetlased" ilmselt juurde ei anna.
naine27. detsember 2014, 16:36
Nad ei olegi tihtipeale ekraanil!
sama siin28. detsember 2014, 09:24
ilma nendeta oleks tv parem koht. eputised ja rumalad.
Maximka27. detsember 2014, 14:17
Toredad seltsilised juba aastaid, toimib tõesti. Täiesti õige, et on nooruse ja elujõu allikaks, lihtne võrrelda eakaaslastega.... Vaid natuke liigutamist ning tervis ja välimus paranevad. Olen seda väärt! Parim tulemus oli harjutades nii hommikul kui ka õhtul...
millest sa räägid?28. detsember 2014, 09:25
27. detsember 2014, 14:13
Mitte lõpetada?!
“Viit tiibetlast” saadab lugu sellest, et kui oled harjutusi juba pikemalt teinud, ei soovitata pooleli jätta. Mida sellega mõeldakse?
Katrin on kogenud, et harjutuste lõpetamine toob kaasa ikka samu asju, mida ükskõik millise Treeningu ärajätmine.
“Muutud varasemast närvilisemaks, selg väsib, pea on paks, ainevahetus aeglasem.”
.
Eks tehke neid siis niikaua kuni või enam suus ei sula. Jätate järgi, tulevad hädad topelt tagasi. Tegelikult on see kõik hea näide selle kohta, kuidas igasuguseid joogaharjutusi reklaamitakse nagu mingeid imerohtusid, kuid nagu näha hädad ei kao igaveseks vaid see on ainult pindmine virvendus.
Kõigile see ei sobi27. detsember 2014, 13:46
Mõni aasta tagasi ka tegin "tiibetlasi" kuni 2 kuud ja suht alguses kohe läks energia hulk nii suureks, et ei saanud enam öösel magada ja päeval olin ka rahutu, käed-jalad värisesid, mõtted väga kiired jne.
Mulle sobib jooga ja see hoiab mind tasakaalus ning toimekana.