MÕJUKAS PAAR: ETV «Pealtnägija» kajastas hiljuti, kuidas aastaid tippameteid pidanud ja Isamaa ja Res Publica Liidu üks mõjukam paar olnud Kristina (pildil) ja Toomas Tauts väidetavalt narkoennetusrahaga sahkerdasid.Foto: Liis Treimann / Postimees
Eesti uudised
29. detsember 2014, 07:00

IRLi poliitperekond pani ELi raha oma tasku? (54)

Tervise Arengu Instituut väidetavast petuskeemist: olgem ausad, kui keegi väga tahab, siis sellise olukorra kordumise võimalus säilib alati.

Tervise Arengu Instituut väidetavast petuskeemist: olgem ausad, kui keegi väga tahab, siis sellise olukorra kordumise võimalus säilib alati.

Tervise Arengu Instituut (TAI) kulutas tükk aega kohtupinki, et saada tagasi 57 000 eurot, mis maksti narkoraviks, mida ilmselt ei toimunudki. Kätte saadi vaid 23 000 eurot. TAI esindaja nendib, et kui keegi tahab reegleid rikkuda, siis selle eest ei kaitse miski.

Kujutagem ette olukorda, et tööandja annab sulle hiiglasliku summa, mille eest pead uue harukontori rajama. Tegelikult lööd projektile käega ja sõidad soojale maale palmide alla puhkama. Ülemus su tegemisi ei kontrolli. Alles kuid hiljem tuleb välja, et sa ei liigutanud lillegi. Pikkade vaidluste järel pead tagasi maksma vaid poole saadud summast. Raha jääb nii palju kätte, et saab veel korra soojale maale lennata.

Tundub jabura olukorrana, kus süüdlane võibki süüdimatult ülemuse tagant varastada. Paraku on analoogne situatsioon võimalik ka reaalses elus ja riigiasutuste puhul.

Edasi lugemiseks: