Keha

Kroonilisest uneotsijast sai uinuja (15)

LISA KOMMENTAAR

Narkomaan14. august 2017, 21:36
Kahju, et tänapäeval pole ikka abi elementaarsele unetusele. Olen käinud läbi igasugused arstid , ka proovinud artikklis mainitud imerohtu aga ei aita! Ärge rääkige mulle õhtusest jalutuskäigust, soojast piimast jne. -JAMA ei toimi.Retseptiravim aitab aga seda annab arst minimaalselt aga annab elujõu tagasi. Nüüd jälle küsisin aga ei kirjuta. Kahjuks ei jaksa enam, olen 40 aa naine. Vihkan alkoholi aga pean hakkama jooma, saan natukenegi magada, sõbralt tellisin ka kanepit, et enne magama minekut end kuidagi uimastada. Ei tea, kui põhja ma nii lähen? Aga arst arvab, et unerohud tapavad mind aeglaselt ja kirjutab ja kui ei taha, siis ei kirjuta!Ma ei tea, millega see lõppeb aga selle unetuse pärast kannatab minu pere. Aitäh arstid ja haigekassa!
7. jaanuar 2015, 20:34
1 mg melatoniinikapslid on käsimüügis, suur purk. Vähemalt aasta aega. Lihtsalt tiuleb küsida. Ja kui ei tea, siis seleks on reviminfo.ee, kust vaadata,.
Unelaks5. jaanuar 2015, 13:30
Kõik jutud soojast duššist ja meega teest on möga, eriti kui inimene veel enne mingeid z-aineid tarbinud. Kui suudad kontrollida oma alateadvust, oled kõva tüüp, kuid see nõuab aega ja tahet. Võitlesin unetusega pea 8 kuud ja need unenöod olid pigem mingi somnabuul, kus ei tea, kas oled ärkvel või unes.
Somnols, hypnogen, solpideem on karmid asjad. Piisab ühest liigsest nädalast, et inimese rakukesed muutuvad ja ootavad mugavledes uut laksu. Kui seda ei järgne, on tagajärg unetus. Seda muidugi juhul, kui võetakse rohkem jne - need on kavalad rohud, mis muudavad hetkega kõik toredaks ja uimaseks, kuid reaalsusesse tulek on tihti karm. Siiski, lihtsam on võtta see mõnikord, kui minna tööle jänesesilmade ja tigedana. Närvid on tähtsamad kõigest.
Kuid asjast, on olemas tabletid nimega Unital 1 mg (käsimüügis). Võtan neid õhtul 4tk, magama lähen (mitte ei jää!) kell 2200 ja ärkan hommikul äratuskella peale, ei ühtegi lolli unenägu ega midagi. Tähtis on, et magamiskohas oleks õhuniiskus >35% ja piisavalt jahe (ca 22). Vahest panen telefoni kõlariga vaikselt käima (on programmid, mis lasevad musa 30 min), et vaevu kuuled. Kuid point on selles, et siis aju ei saa kedrata oma lolle mõtteid ja kuulab musa, kuni uinub. Aju ei saa korraga teha mitut asja, seega anname talle ühe mõttetu ülesande :). See on minu retsept kaamosest väljatulekuks.
manni5. jaanuar 2015, 00:42
jaa,Eestis müüakse ainult 1mg usas 3mg Enne tellisin sealt neid 3mg,küll ei Eestisse vaid soome ja nüüd on seal see äkki keelatud,saab vaid 1mg tellida.Tõsi,olen kasutanud kaua uneohtu ja se mind ei aita aga tean inimesi keda aitab
Lx4. jaanuar 2015, 18:44
Autor võiks seda ainet natuke rohkem uurida kui artiklit avaldab ja siin esinev perearst võiks ka ennast kuskile täiendama minna kas või üle lahe kolleekide juurde.
Selleks, et seda rohtu avastada ei ole vaja Ameerikasse minna. Seda antakse Soomes ka käsimüügiravimina ja võib täitsa lastele ka anda.
Südamehaiguste puhul pidavat ka hea olema.
Muinasjutt.4. jaanuar 2015, 10:05
Illustreeriva pildi järgi on saanud unetust UINUV KAUNITAR.
Tüüp.4. jaanuar 2015, 07:56
Meil ka juba peaaegu Ameerika, miks siis meil neid ravimeid käsimüügis ei ole? Kas sellepäras, et me kuulume ka euroopa liitu võiks ju mingi kokkuleppe saavutada, sest uniseid on teisigi.
tohmukene,sa vaata millal jutuke ilmus4. jaanuar 2015, 07:07
parmott 4. jaanuar 2015, 04:14
Ma panen 2 liitrit viina hinge alla ja magan nagu nott, hommikul kohvi kõrvale veel 500grammi.Siis alles sõidan tööle. Kaine peaga ei julgekski eesti teedel liigelda.
krooniline unetu3. jaanuar 2015, 23:34
melatoniin on Eestis käsimüügis.
minu puhul on selle kraami mõju null.
Kah unetu3. jaanuar 2015, 22:57
Käsimüügis müüdavad tabletid ei aidanud üldse, retseptiravim aitab väga hästi.
to tohmu3. jaanuar 2015, 21:38
Tegu võib olla ka pühadeaegse ajakirjanduse pärliga, kes kaevas välja aastatetaguse loo. Tõesti oli ca 6-7 a tagasi mingi aeg, kus lühitoimelist polnud saada, aga pikk retseptikas oli juba turul.
erica3. jaanuar 2015, 21:33
Lisaks eeltoodule - melatoniini on tõesti võimalik Eestis saada apteegist ilma retseptita. Kuid nad võivad ehk tõesti aidata neid, kes enne uinuteid pole võtnud (imovane. hynogen, zolpedam, somnols), aga mulle öeldi Tartus haiglas, et kui oled oma süsteemi nendega juba rikkunud, ei aita melatoniin enam. Mina tõesti mingit efekti ei täheldanud. Ja õige ta on- öösel on jube igav lakke vahtida, aga muuks oled jube väsinud.
Ann3. jaanuar 2015, 20:01
Suht samat tüüpi inimene olen. Ja olen ka melatoniini proovinud ja aeg-ajalt kui häda ikka väga käes, siis tarbin. Uinutab küll, aga pigem nagu niidab jalad alt. Ja sii näen terve öö õudukaid ja muid üli-reaalseid elavaid unenägusid ja hommikul ärgates oleks nagu puuga pähe saanud. Aga jah, tunnid "magan täis"...
tohmu3. jaanuar 2015, 17:50
Tegelikult ka on Reet Raamat perearst? Kui tõesti, siis soovitan tema patsientidel küll kompetentsem arst endale otsida. Melatoniini on apteegis vabalt saadaval nii sprei, tilkade, keelealuse lehekeste kui kapslite kujul. Kahjuks küll ainult 1mg kapslid, aga väita, et melatoniin on eestis ainult retseptiga saadaval on täielik asjatundmatus.