Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
30. detsember 2014, 17:41

Seks parandab tervist seitsmel moel (26)

Mitte vaid üks õun päevas ei hoia arsti eemal, ka seksil on võim haiguseid tõrjuda.

Seks vähendab valu. „Mitte täna kallis, mu pea/kõht/keha valutab," on tuntud vabandus. Enam ei maksa selle taha pugeda, sest nagu on kinnitanud paljud hiljutised uuringud: seks aitab valu vähendada. Seda tänu õnne-hormoonide kasvule, mis seksi ajal läbi sinu keha kihutavad ja niimoodi valu vähendavad, kirjutab freemalaysiatoday.

Seks aitab kaloreid põletada. Kui seks, kui aktiivne kehaline tegevus on vööümbermõõdule kasulik, polegi siin rohkem midagi arutada.

Seks pikendab eluiga. Mitmed uuringud on jõudnud järelduseni, et seksimine aitab eluiga pikendada kuni kaheksa aasta võrra. Duke'i ülikoolis tehtud uuring näitas, et mida rohkem me seksime, seda kauem elame.

Seks tugevdab vaagnalihaseid. See võib tunduda küll puhas naiste värk, kuid kasu on neist mõlemale sugupoolele. Meestel aitavad sellised harjutused näiteks impotentsuse vastu.

Seks vähendab stressi. Šoti teadlased uurisid, kuidas mehed ja naised tegutsevad stressisituatsioonides. Uurimusest leiti, et äsja seksinud inimesed ei tundnud endas stressi, kui neil paluti teiste inimeste ees esineda.
Arizona State'i ülikoolis tehtud uuring tõestas aga, et keskealised naised, kes olid seksinud, tundsid end järgmisel päeval üleüldiselt paremini.

Seks tugevdab immuunsüsteemi. Wilkesi ülikoolis tehtud uuring näitas, et nendel, kes nädalas korra või kaks seksisid, oli tugevam immuunsüsteem.

Seks aitab sul noorem välja näha. Seks ei tekita sinus mitte ainult nooruslikku tunnet, vaid nagu tõestavad uuringud – sa näid tõepoolest nooremana. Kui sa saad orgasmi, eritab su keha väikest ja kavalat hormooni nimega DHEA. See parandabki immuunsüsteemi, kognitiivseid funktsioone ja hoiab naha värskena.