Siiri SisaskFoto: TAIRO LUTTER
Keha
31. detsember 2014, 10:27

Siiri Sisaski tervise saladus: kookosõli ja hapukapsas (33)

Kui aastavahetuse pikkade pühade aegu keegi endale peoroogadega liiga tegi ja seeläbi kehas ühtlasi pärmseenele hoogu andis, leiab ta Siiri Sisaski soovitusel abi kuumtöötlemata hapukapsa söömisest.

"Kui teadlikult tervislikke toite valida ning valget jahu ja suhkrut sisaldavatest roogadest eemale hoida, samas salatiks tihti hapukapsast süüa, võib organismi ligi pooleteise aastaga puhtaks saada," räägib laulja Siiri Sisask värskes ajakirjas Tervisetark. Temal endal on tervislik toitumine aastatega elamise viisiks saanud.

Siiri Sisask ei tea, mis on viimasel ajal supertoiduks nimetatud chia-marjad, kuid kodumaiseid õunu ja marju sööb ta meeleldi. Eksootilistest saadustest tarvitab naine vaid antioksüdandina tuntud kookosõli, mida tavaliselt võtab kolm lusikatäit päevas. Kookosõli on tema sõnul tuntud tervistavate omaduste poolest, näiteks tapab haavandeid tekitavaid baktereid, sobib kasutamiseks mitmete bakteriaalsete haiguste raviks, omab immuunsüsteemi parandades vähivastast toimet ning aitab võidelda nakkustega.