Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
6. jaanuar 2015, 11:41

Kas peenis võib olla liiga suur? (29)

Ideaalses maailmas oleks nii, et su kallima peenis oleks mitte liiga suur ega väike, vaid täpselt parajalt suur. Kuid me ei ela ideaalses maailmas ning peenise suurus võib mõnikord osutuda probleemiks.

Eriti, kui tundub, et peenis tundub tupe jaoks liiga suur olema, kirjutab Women´s Health.

Hea uudis on muidugi see, et üldiselt suudab vagiina vastu võtta väga erineva kuju ja suurusega peeniseid. Nii, nagu peenis erutudes suureneb, võib ka vagiina erutudes muutuda suuremaks ja libedamaks. Ning enamasti kahe- ja kolmekümnendates naistel korraliku varustusega mehega seksides probleeme pole, pigem vastupidi.

Kui aga peenis tundub olema liiga suur ning seks seetõttu valulik, tuleks leida asja põhjus. Laias laastus jagunevad põhjused kaheks.

Esiteks võib juhtuda, et naine ei ole piisavalt erutunud. Kui see on nii, võib suurem peenis teha naisele tõsiselt haiget, põhjustada rebendeid ja verejookse. Selle probleemi lahendamiseks tuleks enne vahekorda olla veendunud, et naine on korralikult erutunud. Kui pikaks eelmänguks aega pole, tuleks ilmtingimata kasutada libestit.

Teine võimalus on see, et mõned pidevalt tarvitatavad ravimid muudavad tupe mikrofloora kuivemaks ning naine ei pruugi sellest ise arugi saada. Näiteks võivad tupe kuivust põhjustada mitmed rasestumisvastased vahendid, antihistamiinid ja ka kiiritusravi. Ehk kui tupp tundub olema pidevalt kuiv vaatamata korralikule eelmängule, tasuks selle põhjuste väljaselgitamiseks nõu pidada arstiga.

Olgu aga põhjus milline tahes, oluline on keskenduda sellele, et see on lahendatav olukord. Kui seksile eelneb korralik eelmäng, appi võetakse libestid ning vajadusel konsulteeritakse probleemidele leevenduse otsimiseks ka arstiga, ei ole ükski peenis ühegi naise jaoks kunagi liiga suur.