Väino PuuraFoto: TEET MALSROOS
Keha
13. jaanuar 2015, 14:20

Väino Puura võttis oma tervise tõsiselt käsile pärast teist infarkti (2)

Kui ooperilaulja Väino Puura hakkas juba pärast esimest infarkti seitse aastat tagasi oma kehalise tervise eest hoolitsema, siis pärast teist infarkti oli kindel: muuta tuleb kogu senist eluviisi.

„Enne tegin ikka enne etendust suitsu ning võtsin pärast pitsi ja teisegi veel. Teise infarkti järel jätsin paugupealt suitsetamise maha ja napsu võtan nüüd ainult siis, kui selleks on tõesti põhjust," räägib Väino värskes ajakirjas Kodutohter.

„Tuli hakata tõsiselt mõtlema, mis on see põhjus, mis viib mehe keha nii kaugele, et ta sedamoodi streikima hakkas," võtab tema kaasa Sirje jutujärje üle. Elustiilide muutmisel tulid kasuks nimelt just tema loetud raamatutarkused ja üheskoos hakati nende järgi samme seadma.

Esiteks lõpetati õhtune söömine – pärast kella nelja mitte ühtegi ampsu. Teiseks tuli hoolega vaadata, mida üldse süüa. Et Väinol poleks üksinda nii raske, läks ka naine uuele režiimile üle. Menüüst jäid nüüd välja kõik praetud toidud, muuhulgas Sirje lemmik, praetud kartulid.

Eesti üks armastatuim ooperipere usub, et kui selline elumuutus ette võtta kahekesi koos, on tulemused tänu teise toetusele ka kaasaelamisele palju lihtsamad tulema. Nii võttis Väino tänu uuele režiimile kiiresti alla 20 kilo, tema tervis lõpetas streikimise ja ka Sirjel vähenes kaal mõne kilo võrra.