Avalöök Eesti Tervise Fondi ja Eesti Kaitseväe ühisprojektile "Mehed vormi". Foto: TIINA KÕRTSINI
Uudised
15. jaanuar 2015, 18:11

FOTOD: Evelin Ilves avas meeste terviseprogrammi "Mehed vormi" (98)

Presidendiproua Evelin Ilves avas täna Audentese spordihallis Eesti Tervise Fondi ja Eesti Kaitseväe ühisprojekti "Mehed vormi".

Audentese spordihallis toimunud terviseprogrammi avapaugul olid võistlustules tuntud Eesti inimesed, kes tegid kehalisi katseid, soovides sellega juhtida tähelepanu meeste tervisele.

Avaüritusel osalesid teiste seas ka näitleja ja laulja Lauri Liiv, poliitikud Rainer Vakra, Indrek Saar, Remo Holsmer, Rannar Vassiljev ja Tiit Terik ,TV3 populaarse telesarja "Padjaklubi" näitleja Kristel Aaslaid, näitleja Marylin Jurman ning laulja Helen Adamson, tuntud saatejuhid Hannes Hermaküla, Olaf Suuder ning ettevõtjad Jaanus Treilmann ja Indrek Kask."

Evelin Ilves nimetas avakõnes kurvastavaks uuringute tulemust, et meie lapsed liiguvad aasta-aastalt üha vähem.

"Liikumine vahetatakse ikka enam istumise vastu, olgu siis selleks internetis veedetud aeg või televiisori vaatamine. Eesti laste liikumisharjumuste näitajad järjest halvenevad ja see on tõsine probleem. Juba lapseeas peaks tekkima harjumus ja soov liikuda, siis on ka täiskasvanuna lihtsam füüsilist aktiivsust hoida," rääkis ta.

Ta tänas kõiki osalejaid, kes olid tulnud täna Audentese spordihalli teistele eeskuju näitama.

Terviseprogrammi "Mehed vormi" eesmärgiks on edendada Eesti meeste tervist ning juhtida tähelepanu liikumisaktiivsuse olulisusele.

Jaanuarist mai lõpuni kestvast kampaaniast on oodatud osa võtma kõik vähemalt 15-aastased mehed ja naised, kes soovivad enda füüsilist vormi testida ja parandada.