Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
16. jaanuar 2015, 12:21

Millist kahju teeb üheöösuhe tervisele? (19)

Kui mõte üheöösuhtest tundub ahvatlev, loe järgnev hoolega läbi - üheöösuhtega kaasneb sõltumata inimese soost ohtralt riske tervisele.

Healthmeup toob välja neli riskitegurit, mis paratamatult üheöösuhtega kaasas käivad.

Depressiooni seostatakse üheöösuhetega samapalju, kui sugulisel teel levivatesse haigustesse nakatumist. Mitmed uuringud on näidanud, et mida lühem on suhe, seda suurem on tõenäosus haigestuda depressiooni. Lisaks ohustab üheöösuhe ka kõiki järgmiseid suhteid, sest tulevikus võib tekkida probleeme partneri usaldamisega ning petmised on kergemad tulema.

Vähene pühendumine toob kaasa stressi, mõlemale partnerile. Põhjuseks see, et üheöösuhtega ei kaasne mingeid kohustusi. Seepärast tuleks selle üle põhjalikult mõelda ja üheöösuhtesse suhtuda ettevaatusega. Et lühiajalise suhte käigus ei saa inimese emotsionaalsed vajadused ei saa täidetud, võib see tekitada juba ka pikemalt kestvat stressi.

Üheöösuhe ilma kondoomita on väga halb mõte! sestap kanna kondoomi kaasas igaks juhuks vaatamata sellele, kas sa loodad kellegagi vahekorras olla või mitte. Igaks juhuks. Kondoomile ei pea mõtlema vaid mehed, ka naisel võib see kotis olla, et kaitsta end sugulisel teel levivate haiguste ja soovimatu raseduse eest.

Üheöösuhe pärast alkoholi või narkootikumide tarbimist on ohtlikeim kombinatsioon üldse. Alkohol ja narkootikumid pigem hävitavad, kui muudavad seksuaalse kogemuse paremaks. Lisaks mõjutavad mõnuained suutlikkust endale ohutuid otsuseid vastu võtta ja tulemuseks võib olla see, et sa ise ja ka su tervis on tõsises ohus.