Meeled

Lugu avaldati esmakordselt 2013. aasta jaanuari Tervis Plussis.

MIKS? Arst ei tee nii, nagu ma tahan! (15)

LISA KOMMENTAAR

mati24. august 2016, 21:43
Olgu ta hea arst nagu siin kõik väidavad .Kuid igal arstile minnes pead sa endaga rahul olema.Tegelikult ARST RAVIB FÜÜSILIST KEHA .Mitte inimese sisetunnet.Kui inimene mõtleb ise et ta on haige siis ta jääbgi haigeks.Arstid aitavad nii palju kui nad saavad ülejäänud on inimese enda teha.Seda ei saa keegi aitata PEALE ISE ENDA. Vanasõna ütleb. Usu ise endasse ja sa oled terve ! Kui sa mõtled ,et arst sind terveks teeb siis sa mõtlesid valesti -2 punkti.Arstid on siia loodud inimesi aitama füüsilist keha tervendama.Ma pole küll arst kuid tean seda omast käest.
Ma usun ise endasse ja tean kui hea on olla terve.Usu ka sina kes neid ridu loevad !
21. jaanuar 2015, 16:03
Arst teadis.et minul tuleb teha südame sondeerimist, kuid ta ei saatnud mind edasi.Ja tagajärg oligi infarkt.Tema on meil perearst, onkoloog, kirurg, sõdamearst. silmaarst,jne.kõik eriala arstid kokku.Ainult tema teab,kuidas tuleb ravida,eriala arstid on kõik rumalad. Ja sina IMESTUNUD,tule oma raskete haigustega tema patsiendiks, siis koged omal nahal kuidas ja kui palju ravi saad.Ta ei tunnista ka eriala arsti pandud diagnoosi, ka Tartu haigla professori pandud diagnoos võeti maha.
JUKU21. jaanuar 2015, 15:28
Elus on mõndagi juhtunud. Süstitud kogemata valet rohtu, vahest arst veits pahur. Aga abi olen alati saanud ja olen oma perearstiga väga rahul. Olen nõus, et ise tuleb kaasa mõelda, ise end võimalusel aidata, elustiili muuta, ega arst saa inimest uueks muuta. See on kahepoolne koostöö.
mõttekoht21. jaanuar 2015, 13:15
kas artikkel on madala patsiendiarvamuse õigustus...
madli21. jaanuar 2015, 12:52
pigem on arstidel arvamus, et nad on jumalad, mitte robotid! mis puutub infarkti tekitamisse, siis käisin arsti juures ja mulle öeldi, et lihasvalud......pärast kiirabi kuulutas, et ärevushäire.on õnn, et kõik arstid pole nii pealiskaudsed, sest pikema vingumise peale saadeti südamesondeerimisse, kust avastati 90 protsendiline soonesulgus...
Mõned20. jaanuar 2015, 21:06
käivadki arsti juures arsti juhendamas sest arstid ei tea midagi. Kindlasti on ka selliseid juhuseid kus arst eksib kuid kaevata igale poole ja süüdistada neid ka kõiges oma viltu minemistes pole normaalne. Kahjunõuded esita patsient igale poole kuid küll tuleb see kõik tagasi ja saad ka ise kahjunõudeid. Võib-olla olen õel kuid tean inimest kes pole millegagi rahul ja süüdistab kõiki ja kõike, siis on mul siiralt kahju nendest inimestest, kes tema teele jäävad. Tegelikult võiks asjad kenasti ära lahendada, saavutada kokkulepped ja kui ei õnnestu, vaheta arsti, töökohta, sõpru ja ka pereliikmeid, mida iganes.
patsient20. jaanuar 2015, 23:45
Normaalne ei ole see kui arst ei ole võimeline õieti hindama analüüsi vastuseid. Arsti eksimine võib kaasa tuua pöördumatu tervisekahjustuse, halvemal juhul surma ja mitte ükski kahjunõue ei suuda tegelikult arsti tekitatud kahju hüvitada. Kuid kõige õiglasem oleks tõesti kui arsti ravivead talle endale tagasi tuleksid.
jaan21. jaanuar 2015, 10:12
arstidega ei ole võimalik läbirääkida, nad on millegipärast väga isekad ja suhtlemisoskust vist arstiteaduskonnas ei õpetata- ei saa veel suud lahtigi teha kui juba tunned, et sind tembeldatakse rumalaks
kats20. jaanuar 2015, 18:55
Lõpetage ükskord ometi see Veskimäe toppimine ajalehtedesse.Tänu temale on mul infarkt.Ainuüksi tema pildi nägemisest läheb süda pahaks.
imestunud20. jaanuar 2015, 20:17
Veskimägi peab ikka väga võimekas mees olema, et infarkti tekitas... vanasti sai sellega ikka vaid tromb hakkama.
kas20. jaanuar 2015, 17:49
mõni veel kahtleb? Enamuse arvates pole arst tänapäeval ju inimene,vaid robot,kes väsimatult peab 24/7 töötama,raha küsimine töö eest on häbiväärne. Peab 5 euro eest koduvisiidile minema,mis sest,et vahel terve 4-5 liikmeline pere tahab viieka eest maksimaalset teenust.Aga mida teeb arst tänapäeva nõudeid arvestades koduvisiidil Katsub patsiendi lihavat kõhtu,kuulab värvikat seletust,kuidas patsiendi selg,kael ja üldse kõik liigesed hirmsasti valutavad Pole ka ime,kui peavad iga päev 100kg keret vedama. Kuigus ka justkui kraabib ja temperatuur oli lausa 37,2! Äkki on kopsupõletik J asiis peab arst om aröntgensilmaga nägema,kas ikka on kopsu lõõnud,kas ikka on põies põletik,kas ikka on veres põletikutunnuseid? Patsient on küll varmalt nõus igasuguseid uuringuid tegema ,aparaatide alla mi nema,sest nüüd on ju arst ikkagi kosus ära käinud .On k ajuhuseid olnud,kus patsient jõuab koju,kui arst juba ukse taga helistab No läk sju kaupluses pikemalt,näe,järjekord oli...Arst pole ju inimene,tema on teenendaja ja teda võib mõnitada küll.
kraamer20. jaanuar 2015, 15:31
_kuulatleb, koputleb, katsub, ning määrab esmased uuringud_
Vale! Meie perearst ei vaatle ega kuula ega koputle! Kui haige läks probleemiga, et jalad on turses nagu pakud, kirjutas arst retsepti ja valetas hiljem, et ta vaatas ka jalgu. Tegu oli väga noore haigega ja arsti valetamine oli uskumatu.
maxilla20. jaanuar 2015, 14:06
Need patsiendid, kes vaatamata oma algharidusele, ise kõike hästi teavad ja arsti kallal targutavad võiksid ju iseseisvalt ennast ravida-milleks arsti aega kulutada. Kui kõik nii lihtne ja üheselt lahendatav, siis miks kulutab arst ülikoolis käimise peale nii palju aega??
kraamer20. jaanuar 2015, 15:34
Ega polegi vaja ülikooli! Kiirabis ja perearsti juures teevad nüüd põhitöö ära õed.
Ja,Maxilla, ise ravivad end juba väga paljud ja mitte ükssnes algharidusega inimesed. Vahel on selline iseravimine isegi ohutum. Noh, lõigata end just ei saa, selle töö jä-
tame kirurgidest käsitöölistele.
patsient20. jaanuar 2015, 18:34
Vahel on tõesti ohutum end ise ravida kui arsti usaldada. Usaldasin oma perearsti ja hetkel ei ole veel teada millega see lõppeb, kuna kõrgema etapi erialaarst ei osanud perearsti poolt määratud ravi peale muud midagi öelda kui: "no milleks seda ometigi vaja oli". Kas esitan oma perearstile hiljem kahjunõude, oleneb sellest, millega see lugu lõppeb. Kuid kindlasti vahetan välja perearsti ning soovitan seda teha ka oma tuttavatel, kes nii nagu minagi olen peale eelmise perearsti töölt lahkumist sattunud sunniviisiliselt, ilma et keegi oleks küsinud nõusolekut või vähemalt teavitanudki arsti vahetusest, tolle idioodi nimistusse.