Foto: MEELIS TOMSON
Uudised
19. jaanuar 2015, 09:57

Apteekides on suurenenud puuduolevate odavamate ravimite arv

Ravimiameti järelvalvetegevus 2014. aastal näitas, et umbes pooltes kontrollitud apteekides ei olnud müügil ühte või mitut hinnakokkulepperavimit.

Apteekide järelevalves pööras ravimiamet tähelepanu odavamate ravimite (ravimid, millele on kehtestatud piirhind ja sõlmitud hinnakokkulepe, edaspidi hinnakokkulepperavimid) kättesaadavuse parandamisele, kirjutab portaal Meditsiiniuudised.

Hinnakokkulepperavimite kättesaadavust kontrolliti mullu 148 apteegis. Neist 77 apteegis ei olnud müügil ühte või mitut hinnakokkulepperavimit (keskmiselt kontrolliti igas apteegis ca 24 toimeaine osas). 1-2 toimeaine osas puudus hinnakokkulepperavim 33-s apteegis, üle 10 toimeaine osas 5 apteegis ning ülejäänud kontrollitud apteekides 3-9 toimeaine osas.

Odavamate ravimite kättesaadavus on varasemate aastatega võrreldes jäänud enam-vähem samale tasemele, märgib ravimiamet. Puuduolevate ravimite arv on mõnevõrra tõusnud, mis võib olla tingitud kontrollitavate toimeainete arvu suurenemisest. Enamuses apteekides on praeguseks juurutatud süsteem, et tagada hinnakokkuleppehinnaga kaetud ravimite müügilolek.