Jessie GallanFoto: Kaader Youtube'i videost
Keha
21. jaanuar 2015, 14:36

109aastase naise pikaealisuse saladus: "Olen palju liikunud, korralikult putru söönud ja meestest hoidunud." (41)

"Ma olen palju liikunud, korralikult putru söönud ja meestest eemale hoidnud," avaldab oma pikaealisuse saladuse Šotimaa vanim naine, kes tähistas 2. jaanuaril oma 109. sünnipäeva. 

109aastane Jessie Gallan sündis väikeses talus, kirjutab Daily Mail. Pere käsutuses oli vaid kaks tuba, seepärast magas naine koos oma viie õe ja ühe vennaga ühel suurel õlgedega täidetud madratsil, kuni sai 13aastaseks. Siis asus ta tööle lüpsjana.

Jessie pole kunagi olnud abielus. "Minu pika ea saladus on meestest hoidumine, nendega kaasneb lihtsalt rohkem probleeme, kui asi seda väärt on," kostis praegu Aberdeeni vanadekodus elav 109aastane naine. Lisaks aitas sellele tema sõnul kindlasti kaasa ka see, et ta liikus palju ning sõi korralikult putru.

Jessie on enda sõnul alati tublilt tööd teinud ja harva puhanud. Oma elus on ta kokku puutunud paljude kenade inimestega. "See on hämmastav, kui erinev on praegune maailm võrreldes sellega, kus ma üles kasvasin," märkis naine.

Aberdeeni vanadekodu töötajate sõnul on Jessie aktiivne vanaproua, kes peab tervislikke eluviise endiselt tähtsaks. Oma 109. sünnipäeva tähistas naine piduliku lõunasöögi ja koogiga.