Foto: MEELIS TOMSON
Uudised
23. jaanuar 2015, 14:37

Vähiliit kutsub vähipatsiente ja nende lähedasi toitumisalasele nõustamisele

Toitumisel on oluline osa vähiravis. Õige toiduvalik enne ja pärast ravi ning ravi ajal aitab patsiendil ennast paremini tunda ja aktiivsena püsida, annab kehale jõudu paremini haigusega võidelda.

Seetõttu on Eesti Vähiliidu meditsiininõustaja, onkoloog Tiiu-Liis Tigase sõnul oluline vähihaigetel vältida või pidurdada kaalukaotust, mis keemiaravi ja ka vähihaigusega kaasneva elukvaliteedi halvenemisega on kerge tekkima.

Vähihaiged jagatakse Tiiu-Liis Tigase sõnul toitumise mõttes kolme gruppi: *patsiendid, kel terve seedetrakt töötab, *patsiendid, kellel ülemine osa seedetraktist on kahjustatud, *patsiendid, kellel terve seedetrakt on kahjustatud.

Kuidas ühel või teisel juhul toituda ning millele tähelepanu pöörata, räägib Tiiu-Liis Tigane tasuta loengul 29.01 kell 15 – 16.30 Vähiliidus (Viru 5-3, Tallinn). Lähemat teavet loengu kohta saab tel 6 41 7033 või e-maililt [email protected].

Loeng on osa pilootprojektist, mille õnnestumise korral on plaanis hakata nõustamisteenust pakkuma kõigis Eesti maakondades.