Vähiravifondi "Kingitud elu" juhataja Toivo Tänavsuu.Foto: TEET MALSROOS
Uudised
28. jaanuar 2015, 13:43

Vähiravifond toetab 77-aastase naise võitlust kilpnäärmevähiga

Vähiravifondi „Kingitud elu" nõukogu otsustas toetada 77-aastast Tallinna vanaprouat, aidates tal soetada kilpnäärmekasvajaga võitlemiseks hädavajaliku ravimi.

Fond aitab naisel hädavajaliku ravimi Nexavar (sorafeniib) kätte saada esialgu kaheks ravikuuriks, tasudes selle eest kuni 2950 eurot.

Toetatud proua on üheteistkümnes aasta jooksul vähiravifondist abi saanud inimene. Proua on sündinud Venemaal, kuid elab praegu Tallinnas. Ta elab üksi, kuid saab enda sõnul kodus kõigega hakkama ning tema tervislik seisund on rahuldav.

Tal on kaks tütart ja poeg ning koguni kuus lapselast, kes elavad Venemaal. Varem Ilmarise tehases töötanud proua on tänulik kõikidele fondi annetajatele ning ütleb, et pensionäril ei ole Eestis võimalik osta ravimeid, mis maksavad tuhandeid eurosid.

„Kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem - nii ütleb Eesti vanasõna. Olen koos vanaprouaga väga tänulik kõikidele fondi annetajatele, kelle abiga saime taas ühele inimesele elupäevi kinkida. Kahel tütrel, ühel pojal ja kuuel lapselapsel jätkub kõbusat vanaema nüüd loodetavasti palju kauemaks," ütles vähiravifondi „Kingitud elu" juhataja Toivo Tänavsuu.

Nexavar on Bayer Pharma toodetud retseptravim, mis on mõeldud teatud harvaesineva maksavähi ja neeruvähi raviks. Ühe kuu doos (112 tabletti) maksab apteegis üle 3100 euro. Haigekassa kompenseerib sellest vaid poole. "Kingitud elu" fond aitas konkreetset patsienti teise poolega. Patsient ise panustas oma ravimiostu mõnesaja euroga.

Aasta jooksul on vähiravifond "Kingitud elu" aidanud ühteistkümnel eestimaalasel soetada hädavajalikke ravimeid kokku enam kui 75 000 euro eest. Patsiendid on erinevaist Eesti paigust ning vanuses 20-77. Umbes pooled on naised, pooled mehed. Pooled räägivad eesti keeles, pooled vene keeles. Fondil on üle tuhande annetaja, nende hulgas nii eraisikud, kui ka ettevõtted. Mitusada inimest toetavad fondi endale jõukohase panusega iga kuu.