Foto: TOOMAS HUIK
Meeled
8. veebruar 2015, 13:45

Tiibeti astroloogia: arvude teadus minu elus (2)

Tiibeti astroloogi jutt iidsest õpetusest on põnev ja hariv, aga selle praktiline väljund jääb mulle üsna hoomamatuks. Nii teebki Tiibeti astroloog Silja Palm mulle, veetiigri aastal sündinule, elukaar­di ehk dar gud ser-tsi ja, kuna olen abielus, siis ka suhtekaardi ehk bag-tsi.

Nõustun mitmel põhjusel. Esiteks soovin ma saada meetodiga sügavamat kontakti.

Teised põhjused on skeptilist laadi. Ma pole eriline horoskoopide austaja. Ometi püüdsime abikaasaga enam kui 20 aasta eest enne abiellumist leida eri horoskoopidest paarigi lootustandvat aspekti, mis meie kooselule võimaluse annaks. Aga ei leidnud!

Minus tärkab uudishimu: mida tiibetlased arvavad!?

Arvutamise teadus

Astroloog kirjutab üles minu, ema, isa ja abikaasa sünniajad. Kohtume taas järgmisel päeval, sest olulise info välja­arvutamine võtab aega. Taaskohtumisel jahmatab mind materjali kopsakus: elukaardi analüüs on üle 10 lehekülje pikk.

Lõpus on kokkuvõtvad tabelid elu eri etappide kohta. Kuulates mõistan üha rohkem Silja Palmi väidet, et tegemist on arvutamise teadusega. Mida kõike ta arvude maailma salamänge vallates minu elu kohta teada on saanud!

Skeptik minus tõstab peagi käed ja annab alla. Need siin pole kavalalt pillatud hämamisidud: saad vahel raha... ja siis jälle mõnda aega ei saa, kohtud heade ja siis jälle halbade inimestega. Silja Palm jutustab mulle mu oma elust.

Jah, seal on seas tõdemusi, mida võib oma soovi järgi eri moodi tõlgendada, aga tunduvalt rohkem on fakte, mida mitte kuidagi ei saa kusagilt avalikust andmepangast välja koukida. Valusad ja rõõmustavad sündmused, suhte­seosed, elamistavad, käitumismustrid, finantsvõimalused, kaotused ja võidud.

Tulevikuvisioonid

Esimene tund eluanalüüsi tutvustamisest saab läbi. Naudin, kuidas noor pühendunud naine liigub osavalt ja elegantselt selles faktide rägastikus. Kuigi kokkuvõttes on niigi palju

infot süsteemselt kirja pandud, lisab ta kommenteerides üha uut, seletades lahti märkide vastasmõjusid. Teise tunni keskpaigaks jõuame arutlustes lõpuks tulevikuni. Stopp! Uskuda või mitte?

Arvan, et see on iga inimese sügavalt isiklik valik. Mina võin küll äsjakogetu põhjal öelda, et kui minevikku ja olevikku puudutav valdavalt täppi läks, siis miks mitte uskuda ka tulevikku mõjutavaid märke. Samas jään endale kindlaks: minu mõte loob mu reaalsust. Ometigi olen selle võimaluse eest siin südamest tänulik.

Eluanalüüsi kunst

Enda elu analüüsi võiks igaüks aeg-ajalt ette võtta. Peatuda, kuulatada, tunnetada ja mõelda, mis on tähtis ja mis mitte, kust ma tulen ja kuhu olen teel. Kes ma ise olen ja kellega koos sel teel astun. Eriti väärtuslikuks võib osutuda analüüs siis, kui leiad kellegi, kes oskab sind sulle peegeldada, osutades nüanssidele, mida ehk ise ei oska, taha või julge vaadatagi.

Ja mis mu abielu puudutab, siis võta näpust: me polegi abikaasaga kõikide loodusseaduste trotsijad, et ikka veel õnnelikult koos elame – kolm valget kivi (ülihea märk!) suhte elujõu lahtris lubabki meile pikka ja hästitoimivat liitu! Näib, et mu Tiibeti-armastus omandas just uue, veelgi usalduslikuma värvingu.

Loe lisa: www.tiibetiravi.ee; www.tiibetimeditsiin.ee