Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht
Inimesed
4. veebruar 2015, 15:58

Maido Saar: ma olen sõnatu, olen ju tavaline inimene (7)

"Ma olen praegu sõnatu. Nii kõrget autasu pole ma veel kunagi saanud ja see paneb mind küll mõtlema, et mille eest nüüd mind just välja on valitud," imestab tantsuisa Maido Saar, kui Õhtulehe ajakirjanikult kuuleb, et teda on Valgetähe teenetemärgiga pärjatud.

"Ma olen ju tavaline inimene, teinud oma tööd südamega, nagu teisedki inimesed. Oh, ma olen täitsa sõnatu," ütleb Maido ja lisab, et pole ta ju millegi eriliselt suurega hakkama saanud. Maido on XIX tantsupeo "Puudutus" pealavastaja, laste ja noorte tantsuseltsi "Lee" asutaja ja kunstiline juht, kes on loonud ligi sada eestiainelist tantsu.

Selle peale, et ju mängis ikka teenetemärgi saamisel oma osa ka möödunudaastane üldtantsupidu, ütleb mees: "Mina olen ainult üks persoon, nimi, kes on sinna kõige ette pandud. Tegelikult on selle töö taga ju tuhanded inimesed. Tantsu- ja laulupeo protsess on tegelikult väga pikk ja raske, alguse sai see juba 2011. aasta sügisel. Ei ole seal ainult mina üksi – mul olid ju abilised, dirigendid, koorijuhid, tantsupedagoogid ja õpetajad, kes teevad maakohtades oma tööd," ütleb Maido, et teenetemärk on tulnud tänu neile kõigile.

"Ma ei tea, kui kõrgele seina ma pean selle riputama," muigab mees ja ütleb veel kord, et selline tunnustus paneb teda ohkama. Heas mõttes.