Hea nõu

Miks nõutakse Ida-Tallinna keskhaiglas silmaarsti juurde suundujailt saatekirja? (12)

LISA KOMMENTAAR

eerika31. juuli 2015, 04:55
On silmas rahetera ja perearst tegi suuri silmi,ei osanud öelda midagi, saatis kohe valvesilmaarsti juurde.
kraamer8. veebruar 2015, 11:26
Tallinna Silmakliinikule!
Minu mehel tekkis järsk nägemise kadu ühest silmas. Häire tekkis tööl olle ja seetõttu tõi tööaaslane ta KOHE kliinikusse. Oli reedene p
rastlõuna. Arst vaatas silma üle , masseeris õrnalt , ütles, et TROMB ja tulge esmaspäeval tagasi. Haiguslukku kirjutas, et patsient pöördus arstile 15 TUNDI hiljem.
Mees on nüüd ühest silmast pime, jäänud ilma igasuguse arstiabita ja saab 12 eurot kuus puude (?) raha.
Nüüd küsiks: "Milles seisneb Keskhaigla tippspetsialistide abi ja kiire eenindamine?"
Kas Keskhaigla pole kuulnud, et trombi saab eemaldada ja kõige olulisem on KIIRE tegutsemine?
õl7. veebruar 2015, 17:47
Asi läheb sama teed nagu soomes.Õige arsti juurde liht inimene soomes nii lihtsalt ei pääse.Soomes on iga nurga peal Aava lääkärikeskus,kus pole ühtegi diplomiga arsti.Kõik kes seal töötavad on töötukassa poolt käinud nn "arsti" koolitusel,mis kestab suurusjärgus aasta.Raha oskavad hästi küsida,silmast prahi välja võtmine maksis 300€.Mingit tehnikat neil ei ole,on mõned ratastel kanderaamid.
oman kogemust7. veebruar 2015, 02:30
selle silmakliinikuga.mingil ajal tekkis probleem nägemisega,mis oli seotud suhkru kõrgest tasemest.numbrit oli võimatu saada,pakuti tasulist,kuid ei hoiatatud,et tasulide numbriga tuleb endal maksta vajalike uuringute eest.vot nii on lood ,vaatamata sellele,et oled haigekassa poolt kindlustatud isik.ja veel ebameeldiv moment.ka tasulise numbriga tuli ikkagi ukse taga istuda 2 tundi järjekorras koos nende patsientidega kes omasid tasuta numbrit.tore ju! ning ka tasulise numbri sain 2 kuu pärast ja selleks ajaks oli nägeminegi taastunud.
pm6. veebruar 2015, 22:08
Isegi diabeetikutel peab saatekiri olema - ju siis nende silmapõhjade kontrollimine pole piisavalt tõsine põhjus.
patsient6. veebruar 2015, 20:34
Millal ta siis seadis selle saatekirjavärgi? Mina helistasin 1900 ja palusin sellesama Hannuse vastuvõtule numbrit ja sain ka.
Lollus6. veebruar 2015, 19:52
See ITK silmakliinik raiskab arutult Haigekassa raha, määrates ja tehes uuringuid, mis mujal just tehtud. Patsient peab ühe ja sama probleemi pärast 5 korda kohal käima, iga kord ajakulu 1,5 tundi tööaega, maalt linna sõitmist, parkimistasu. Kuiva silma sündroomiga inimesele määratakse kõigepealt HIV, hepatiidi jms. vereproovid, mis mitte kuidagi silmi ei mõjuta. Jooksutamine nii Haigekassa kui patsiendi kulul. Sellepärast ongi järjekorrad pikad, et tegeldakse mittevajalike asjadega. Tulemust ega lahendust kusjuures ei ole.
vabandust6. veebruar 2015, 18:32
Riisikas6. veebruar 2015, 18:31
Tähendab, iga matsliku probleemiga ärge meie juurde pöörduga. Oleme selleks liiga targad.
Urmas6. veebruar 2015, 16:29
"Ikka selleks, et tõsisemate probleemidega patsiendid jõuaksid võimalikult kiiresti õige arsti juurde," selgitab seda Silmapolikliiniku juhataja Katrin Hannus.
Ja järjekord on ikka 5 kuud? Kas see oli nali? Kui jah, siis igatahes väga kohatu.
reality show6. veebruar 2015, 16:49
Alati võid ju tasulisele vastuvõtule minna. Tasuta vastuvõtte pole olemas, maksab kas Haigekassa või patsient ja Haigekassa poolt rahastatud vastuvõttudele on pikad järjekorrad on seetõttu, et Haigekassa on seadnud mahulised piirangud. Haigekassa viib aga ellu riiklikku tervishoiupoliitikat. Seega, KES teeb siin nalja? Muuseas, varsti on valimised tulemas...
Pimekana6. veebruar 2015, 18:22
Vastaksin sinu kommentaarile, aga kahjuks ei näe ma seda lugeda... Silmaarstile pääsen juulikuu alguses.