Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
9. veebruar 2015, 17:37

Ainult naistele: viis põhjust, miks peaksid regulaarselt masturbeerima (11)

Eneserahuldamine on tervisele vägagi kasulik, sestap oleks lisaks meestele ka naistel mõistlik sellega regulaarselt tegeleda.

YourTango toob välja viis punkti, kuidas mastrubeerimine tervisele kasulik on.

1. Uni on parem. Masturbeerimine on looduslik unerohi: see ergutab keha endorfiine tootma, mis on olulised kemikaalid stressi ja valu leevendamiseks ning lõõgastumiseks.

2. Lihased on tugevamad. Eneserahuldamine hoiab vaagna- ja pärakulihaseid toonuses. Tugevam vaagnapõhi tagab naisele parema seksi ja vähendab ka pidamatuse tekke riski.

3. Menstruatsioonivalu on leebem. Mastrubatsioon vähendab oluliselt päevadega kaasnevat valu. Lisaks vähendab see kõhukrampe ja seljavalusid, sest paneb keha alaosas vere ringi käima.

4. Väheneb kuseteede põletike sagedus. Kui põed sageli põiepõletikku, aitab masturbeerimine leevendada sellest tingitud ebamugavustunnet ja välja pesta valesse kohta sattunud bakterid.

5. Väheneb teise tuubi diabeedi risk. Uuringute järgi on naistel, kes kogevad sagedamini orgasmi, suurem vastupanuvõime teise tüübi diabeedile. Ja kõige kindlam viis rohkem orgasme saada on ise end rahuldada.