Foto: MEELIS TOMSON
Uudised
10. veebruar 2015, 13:39

Vähiliit kutsub vähipatsiente ja nende lähedasi tasuta psühholoogilisele nõustamisele (1)

Statistika näitab iga aastaga vähki haigestumise kasvu, sellega koos kasvab ka vähipatsientide ja nende lähedaste vajadus abi ja nõustamise järele.

Vähiliit on asunud seda tühikut täitma ning juba homme toimub Vähiliidu ruumes perepsühhoterapeut Made Torokoff-Engelbrecthi tasuta grupinõustamine "Sa ei ole üksi. Elujõu ja tasakaalu leidmise mõtteid ning praktilisi võtteid".

Made Torokoff-Engelbrechti sõnul on olukordi, kus grupinõustamine sobib patsientidele paremini individuaalsest. „Rühmas on patsientidel võimalik vahetada kogemusi ja koos otsida probleemidele lahendusi," selgitab ta.

Rühmas on võimalik kogeda, et samalaadseid hingelisi probleeme esineb ka teistel, tekib üldistamisefekt, mis vabastab murest haiguse pärast. Grupis on võimalik nõustajal korraga rohkem patsiente abistada, samas aitavad osalejad üksteist.

Seekordsel nõustamisel on igaühel võimalik õppida ka praktilisi harjutusi elujõu ergutamiseks.

Tasuta grupinõustamine "Sa ei ole üksi. Elujõu ja tasakaalu leidmise mõtteid ning praktilisi võtteid" vähihaigetele ning nende lähedastele toimub homme, 11.02 kell 15-16.30 Vähiliidus (Viru 5-3, Tallinn). Lähemat teavet loengu kohta saab tel 6 41 7033 või e-maililt [email protected].