LOOMULIK ON ILUS: Marilyn Jurman ja Anni Rahula eelistavad lihtsat ja loomulikku välimust ning peavad end pigem mõõdukaks kosmeetika kasutajaks. Foto: Teet Malsroos
Inimesed
11. veebruar 2015, 07:00

"Kui end üldse meikida, siis juba ekstreemselt!" (3)

"Kui küsimus on lemmikhuulepulga ülesleidmises või lennuki peale jõudmises, siis jõuan mina igatahes lennukile, kas või pidžaamas," saab Marilyn Jurman meikimiseta edukalt hakkama. Sama kehtib ka Anni Rahula kohta. "Kusagile kiirustades on ilusast välimusest olulisem sinust maha jääv hea õhkkond," teab Anni targalt lisada.

Musti läätsi kandev laulev näitleja Marilyn Jurman ja värskusest pakatav jalgapallikohtunik Anni Rahula jäid fotokaamera ette kosmeetikabrändi Maybelline’i 100. sünnipäeva tähistamisel, mille puhul avati Tallinna kaubamajas uus interaktiivne ilustuudio. Õhtuleht palus kahel kaunitaril rääkida oma meikimisharjumustest.

Suure osa oma ajast grimmitoolis veetev Marilyn tahab tööst vabal ajal olla meigivaba. "Kui ma parasjagu tööd ei tee, siis ma ennast ei meigi, kasutan hommikuti vaid kreemi ja sellest piisabki. Aga kui õhtul on mõni üritus, siis meeldib mulle pulli teha ja midagi ekstravagantset katsetada, nagu näiteks musti läätsi kanda," lausus Marilyn.

Jumestuskunstniku koolituse läbinud Anni eelistab samuti lihtsat ja loomulikku välimust ning ta peab end pigem mõõdukaks kosmeetika kasutajaks. "Arvestades minu ametit ja tihedaid trenne, pole mul mõtet enne sportimist nägu puudri alla matta. Kui inimene on õnnelik, siis ta särab niisamagi," rääkis Anni. "Kui me aga Tomiga (Anni abikaasa, muusik Tomi Rahula – toim) välja läheme, siis meeldib mullegi värvide ja stiilidega katsetada," lisas ta.

Tumepruun huulevärv tuli koolis maha pesta

Marilyn pole aga alati kosmeetika suhtes nii ükskõikne olnud, vaid huvitus teistmoodi meikimisest juba väiksest peale. "Mäletan oma esimest meigikatsetust ülihästi. Olin siis 12aastane ja pätsasin ema kotist huulepulga. Ripsmeid ma siis veel värvida ei osanud ja ka puudri panekust ei teadnud midagi, kuid suu värvisin korralikult ära ja veel tumepruuniks!" meenutas Marilyn. Noore tütarlapse säärane kooli ilmumine ajas õpetajatel silmad suureks, kuid julge katsetaja pääses siiski ilma suurema skandaalita ning pärast lühikest moraalilugemist saadeti neiu koju nägu pesema.

Anni teab, et tema esimene katsetus oli ema ripsmetuši ja huulepulgaga umbes 6. klassis. "Põhikooli lõpuklassis muutus meikimine regulaarseks tegevuseks. See on tänapäeva mõistes vist päris hilja?" mõtiskleb ta.

Mõlemal naisel on aga kuldaväärt emad, kes hurjutamise asemel on neile alati toeks olnud. "Ema pole mul kunagi range olnud ja pigem on ta mind oma eeskujuga mõjutanud," lausus Anni. Ka Marilyni ema on tütrele meikimise ja riietumise teemal vabaduse andnud. "Mul on alati olnud vabad käed katsetada ning kanda just selliseid riideid, nagu mulle meeldib. Võib olla just tänu sellele olengi ma praegu nii kompleksivaba," on lauljatar emale tänulik.

Anni segab kodus näomaski ise kokku

Kuigi Marilyn ei pea ennast just kõige tervislikuma elustiiliga inimeseks, siis kosmeetikat ostes loeb ta kõik sellel olevad kirjad siiski hoolega läbi. "Mind väga huvitab, millest mingi toode koosneb ning minu jaoks on tähtis, et seal poleks sees näiteks parabeene ega talki. Ma ei ole peps tooteid üks kord kasutama ja proovima, kuid kui ostmiseks läheb, siis vaatan natukese teise pilguga küll," lisas ta.

Anni seevastu valmistab paljusid tooteid lausa ise ja kodus. "Teen vahel näiteks kodustest vahenditest näomaske ning üritan üldiselt jälgida, et laual olev toit oleks võimalikult puhas, sama lugu on kodukeemia ja kosmeetikagagi. Mul on mõlemad vanemad hobi korras mesinikud ning seetõttu kasutan mett kõikjal, kus võimalik, näiteks saunas kehakoorijana. Hea alternatiiv massaažiõlile on kookosrasv," rääkis Anni. "Mulle meeldib mõelda, et me saame looduslike ja lihtsate asjadega väga edukalt hakkama."

Nii mõnigi naisterahvas ei väljuks täiusliku meigita isegi selleks, et õhtuhämaruses prügi välja viia, kuid need iludused sellesse kategooriasse ei kuulu. "Minul sellist iluvidinat pole, ilma milleta ma elada ei saaks," rääkis Marilyn.

"Kui küsimus on lemmikhuulepulga ülesleidmises või lennuki peale jõudmises, siis jõuan mina igatahes lennukile, kas või pidžaamas," lisas ta resoluutselt. Anni arvab samuti, et saaks ilma meikimiseta väga hästi hakkama. "Ma ei meigi ennast seitse päeva nädalas ning kusagile kiirustades on ilusast välimusest olulisem sinust maha jääv hea õhkkond," teab ta targalt lisada.

Anni Rahula kosutav näomask

1 banaan

2–4 sl naturaalset jogurtit

1 munavalge

Sega ained kokku ühtlaseks massiks ning kanna näole 10 minutiks. Puhas ja värske tulemus on garanteeritud!