Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
12. veebruar 2015, 10:20

Menuromaan kahekordistas koduste seksiõnnetuste arvu? (2)

Ameeriklaste arv, kes vajavad erakorralise meditsiini osakonnast abi seksilelu põhjustatud vigastuste tõttu, on pärast 2007. aastat kahekordistunud. 

Hüppeliselt kasvas pöördumiste arv 2012. ja 2013. aastal pärast seda, kui ilmus maailmas laineid löönud erootiline menuromaan "Viiskümmed halli varjundit", kirjutab Washington Post. Tervelt 83% patsientidel tuli erakorralise meditsiini osakonnas võõrkeha organismist eemaldada.

USA elektrooniliste seadmete põhjustatud vigastuste registri andmeid analüüsides ilmneb, et keskmine seksilelu ohver on keskealine mees. Tegelikult on tervelt 58% vigastatuist mehed. Andmestikku jõudnud juhtumite seas oli vanima mehe vanus 85 ning vanima naise vanus 67.

Enamik neist õnnetustest pole väga tõsised – 71 % patsientidest lasti pärast esmaabi kodusele ravile, 25% pidi jääma haiglaravile. Mõned inimesed on ravist ka keeldunud.

Ühtegi surma seksilelude kasutamise tagajärjel pole registreeritud.

Tõenäosus, et huvi seksilelude kasutamise vastu kasvab veelgi, on pärast sel nädalavahetusel toimuvat raamatu ainetel vändatud filmi esilinastust enam kui tõenäoline.