Nurmenukk sobib inimesele, kes tunneb, et keegi teda ei armasta ja keegi temast ei hooli, et ta on nii üksi siin maailmas.Foto: TOOMAS HUIK
Keha
16. veebruar 2015, 17:04

Lugu ilmus esmakordselt 2012. aasta Tervis Plussis.

Looduslikud armuelu ergutajad - kas tunned neid?

Elu on nagu lill. Või on hoopis armastus nagu lill? Seda võib mõista mitmeti. Kui hoolitsed lille eest, siis kasvatab ta sinu jaoks elujõulise taime ja külvab seemned. Kui jätad lille hooletusse, toimib ta nii, nagu loodus määrab.

Kas armastus jääb püsima, kui sa ei jooda ega toida teda? Mis toitu on vaja tunnetele? Kas soovid ise harida oma elulilli või kasvatada umbrohtu? Kas jätad tunded janusse ja loodad, et ehk keegi neid ikka joodab? Kui jätad lille oma aias hoolitsemata, siis võib ta metsikuks minna.

Loodus annab sulle võimaluse vaadata enda sisse, saada tuttavaks oma peidus või varjatud hingetahkudega. Loodus aitab avada meeled ja peegeldab sümboolselt sulle su enda olemust.

Jälgides loodusmärke ja ennast, saad aru sündmustest, mis sind su eluteel juhivad ja painutavad. Aeg kulgeb meist läbi nii, nagu seda soovime. Ühest hetkest võib sõltuda kogu elu ja samas võib sedasama hetke kogu elu otsima ja ootama jäädagi.

Anna endale vabadus teha Oma Aeg võluvaks.

Nurmenukk

Legend räägib, et armastuse jumalanna külvas just nurmenukud – armastuse-lilled – vikerkaare otsa alla. Kui satud ise vikerkaare otsa alla, just sinna, kus ots maad puutub, ja sa tunned helendust enda peal, võid midagi soovida, ning see soov täitub.

Minuga on juhtunud nii kaks korda elus ja mõlemad soovid on täitunud. Sel hetkel on huvitav mõelda, kes küll võiks olla vikerkaare teise otsa all. Võib-olla puutud sa oma elus selle inimesega kokku, eriti kui teie meeleolud või soovid on sarnased. Pruugib vaid kõndida mööda vikerkaart teineteise poole.

Nurmenukk ehk taevavõti vaigistab maised probleemid ja annab rahu, et saaks puhata end värskeks. Maagiline lill, mis avab tärkava elu ja uue päeva uksed.

Nurmenukk sobib inimesele, kes tunneb, et keegi teda ei armasta ja keegi temast ei hooli, et ta on nii üksi siin maailmas. Just siis kingib nurmenukk oma sensuaalse aroomi, maitse ja olemusega armastustunde. Ärevus vaibub ja asendub meelerahuga. See õrnkollane lilleke otsekui meelitab romantilisusele ja sensuaalsusele.

Nurmenukk kuulus ka vanade armujookide koostisesse. Talle omistatakse noorendavat ja sisemist ilu suurendavat toimet.

Õunapuu

Õun on armastuse, viljakuse, ilu ja surematuse vili. Söö värsket õuna tervise säilitamiseks ja küpsetatud õuna tervise tagasitoomiseks. Eks ole õun ka üks inimkonna saatuslikumaid vilju –keelatud vili, mis on tihtipeale vägagi tahetud ja ihaldatud. Kes ei ihka keelatut, sel jääb palju õppimata.

Olen kuulnud, et rotid eelistavad eelkõige õunaseemneid. Eks selles tuumas ongi iva peidus. Kui avastad keelatud vilja tuuma, purunevad nii mõnedki tühised reeglid. Õuna peetakse seksikuse ja armastuse sümboliks.

Õunad meenutavad naise rindu ja seemnekamber häbet. Õunatoidud on kogu maailmas tuntud armuroogadena. Selle vilja jagamine kaaslasega romantilisel söömaajal suurendab armastust. Õun suurendab ka mehe seksuaalsust.

Kibuvits

Kohas, kus metsik armastus elab, hakkab vohama kibuvits. Ta rõõmustab ja tiivustab oma meeliköitva õieküllusega. Tundub, et tema kasv on pidurdamatu, juba on ta kasvanud suureks põõsaks ja täitnud kogu aianurga. Ta levitab hõrku, vastupandamatut aroomi. Mesilased sumisevad maialt ta õites, imedes jumalikku nektarit.

Joovastav tunne täidab kogu olemuse. Mu rakud avanevad ja imavad endasse seda värvi, lõhna, ilu. Tunnen, kuidas avaneb süda. Nii ma siis seisan avatud südamega ja naudin seda imepeent vibratsiooni.

Kibuvits on metsiku armastuse sümbol ning metsmaasikas selle hõrgutavaks ergutajaks. Naudi ja ela nii, nagu hing tahab.

Kibuvitsa-maasikateest saad naudingu juba enne joomist, seda lihtsalt nuusutades. Ka tee värvus on ahvatlev, äratades meis kustumatud janud ja ihad.

Petersell

Petersell on tugev taim, teda võib leida isegi lume alt. Ta annab tugevust ja vastupidavust ka inimesele.

Petersell on nais-väega taim. Vanasti arvati, et petersell saab idanema minna siis, kui naine on majas peremees. See taim on seotud feminiinse poolega ning annab naistele väge.

Seda kasutati ka libahundiks pühitsemisel ja nõiariituste juures. Petersellil on ka kaitsemaagiline tähendus, seepärast on hea süüa peterselli kaitsvate toimingute tugevdamiseks ja kinnitamiseks. Petersell puhastab nii keha kui vaimu ning teda võib lisada armujookidesse joogi väe tugevdamiseks.

Juurde saab lugeda ja uurida Irje Karjuse raamatust “Armurohud”.