Toiduuudised

Lugu ilmus esmakordselt 2012. aasta Tervis Plussis.

Söö leiba iga päev! (9)

LISA KOMMENTAAR

jama jutt18. veebruar 2015, 20:29
...meil on poes jah 100 sorti "leiba"...küll sihvkade ja muude teradega aga normaalset leiba, sellist nagu vanasti mulle vanaema suures ahjus kapsalehel tegi..pole! Saiaga sama luga..mitte ükski müügil olev sai pole SAI! Kas tõesti on kõik oskajad inimesed välja surnud et sda müüdavat pläga ja puru leivaks/saiaks nimetatakse?
Andrei18. veebruar 2015, 17:41
Siberi Eestlane.Nüüdse aja leib poodides on on puht rämps,Sibirjäki sõna slov kavna.Musta leiba ei soovita kellelgi süja eriti puhtast rukkist ehk klii.Kui tahate teha ruki leiba peate segama odra jahuga ei saa pruun käkk nagu poes olev plastiliin.Soovitan süja ainult valget leiba olete tugevad nagu siberis Sibiräk.Meil seal ega mujal võta Ukrainad ja kõik teised ainult valge leib.Belõi hleb olete tugevad murrate Siberi karu maha.Jah soovitan omal leiba teha.Mina üldse poe leiba ei söö.Teen ise lavassi nagu Gruusias ehk Georgias.Ainuke õige asi soovitan kõigile ja ärge ostke seda poe paska nagu Soomlane ütleb.Musta ruki leiba võib nädalas korra süja paar viilu .Sööte rohkem hakkavad kõrvetised ja enesetuju ja tervis kohe halveneb.Nagu ikka ainult lavass mägedes olete tugevad.Palun vigade eest ja ärge mürgitage Eesti rahvas meid isegi vähe.
tore 18. veebruar 2015, 16:55
aga leib tõesti tekitab ainult täiskõhu tunde 15 minutit hiljem on näljatunne kohal.
Minule18. veebruar 2015, 16:39
meeldib kodustehtud leib, aga ei oska ise teha ja naine, va laiskvörst, tegi seda mulle viimati vast aasta tagasi :(
,,Olen ka eesti kerjus, ehk invaliid18. veebruar 2015, 15:58
Minu peamine toit ,,ongi tee vesi + leib,
tarbin ikka palju leiba ,et midagi kohe peaks närima, kui elada kuu lõpus tahad:
naisuke18. veebruar 2015, 15:53
Ei ole mõtet seda nii üheselt kiita- kõik ei saa leiba süüa. Igaüks ise teab.
18. veebruar 2015, 15:14
Leival ja leival on vahe......! Uhes on hinge, kirge ja teine on tainakänkur....... Masstootmises on tootmisobjektiks tainakänkrute väljatöötamine ja tootmine, reglementeeritud protsessi järgimine ja ulimkasumi saamine.....
Ei ole just leivasööja aga öelge, millist leiba saab nimetada leivaks ? Leib on tumeda koorukesega, lohnav ja soe..... Olgu ta kujult missugune...... praak oma ,,vistrike-punnidega", pakatanud ,,pragudega" aga peab olema täidetud.....LOHNAV; SOE JA TUMEDA KOORUKESEGA...... Tehku Linna Reeda oma saadetes propagandat kuis tahab aga tainaplänne ma kull sööma ei hakka.... Muide, kui tahetakse, saab ka massis hingega leiba teha...... Miks ei ole enam Leiburis muugis ,,praakleibasid" mis olid kui ahju ,,unustatud", krobedad, tumepruuni koorukesega, punnide-vistrikega...... Ah et ei tooda ,,praaki", siis ,,unustage" kvaliteet-leivad ahju ja kullap hakkan ka mina leiba sooma.....
18. veebruar 2015, 15:18
Muide, olen nous rohkem maksma, paar lisa- tiiru ahjus kupsemise eest......
Presku Kantoss18. veebruar 2015, 15:03
Aga kui leiba ei ole, ärge meelt heitke, sööge kooki või torti. See on nämma.