Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
18. veebruar 2015, 12:45

Homme saab Tartus kuulda tasuta loenguid silmahaigustest

Homme, 19. veebruaril Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis toimuval tervislikul neljapäeval räägivad silmakliiniku õed silmahaigustest.

Tervislike Neljapäevade sarjas toimuvates töötubades selgitakse, miks on silmade hügieen tähtis ja mida on soovitatav selleks kasutada. Lisaks arutletakse, mis on kuiva silma sündroom ning antakse nõu, kuidas probleemi leevendada. Samuti tuleb juttu sellest, kuidas silmavigastuste puhul anda esmaabi. Kõrgkooli radioloogiatehniku õppekava üliõpilased ja õppejõud räägivad röntgenist.

Lisaks vestlusringidele toimub tervisenäitajate mõõtmine ja individuaalne tervisenõustamine: mõõdetakse vererõhku, pulsisagedust, vere suhkru-, hemoglobiini- ja kolesteroolisisaldust, keha rasvasisaldust ja kehamassi indeksit.

Tervislikel Neljapäevadel on mõeldud ka pere pisemate peale, kes leiavad põnevat tegevust lastehoius. Samuti on kohapeal võimalik tutvuda tervisetoodetega ja neid sularaha eest kaasa osta.

Vestlusringides osalemine ja tervisenäitajate testimine on kõikidele tasuta. Tervisetubade sarja Tervislik Neljapäev veebruarikuine kohtumine toimub Eesti Õdede Liidu ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooli koostöös kõrgkooli õppehoones (Nooruse 5) homme, 19. veebruaril kell 16-19.

Tervisetubade sari jätkub ka märtsis: 26. märtsi teemaks on „Kevadele ja päikesele vastu – kuidas hoida oma nahka?".