Rinnahoidjat peaks pesema iga kahe päeva tagant.Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
27. veebruar 2015, 13:21

Viis igapäevaselt kasutatavat eset, mida peaksid tervise nimel sagedamini pesema (2)

Vaid vähesed teavad, kui oluline on igapäevaselt kasutatavaid tarbeesemeid pesta eelkõige just oma tervist silmas pidades.

Geniusbeauty toob välja viis igapäevast tarbeeset, mida regulaarselt peaksid puhastama paljude haiguste ennetamiseks.

1. Mobiiltelefon. Uuringud näitavad, et me puudutame telefoni keskmiselt 150 korda päevas. Ameerika teadlased on telefonidelt leidnud 7000 liiki baktereid. Enamus neist on ohutud, kuid mõned võivad olla ka ohtlikud. Seetõttu tuleks mobiiltelefone puhastada võimalikult sageli, vähemalt kord päevas spetsiaalse antiseptikuga.

2. Voodipesu. Voodipesu vahele jätame iga päev miljoneid surnud naharakke ning see meelitab voodisse omakorda tolmulesti. Kuigi lestad iseenesest on ohutud, toodavad nad eritisi, mis võivad põhjustada silmade sügelust, riniiti ja astmat. Seetõttu tuleks voodipesu nädalas korra.

3. Padjad. Padjad on seest nagu käsnad, mis koguvad higi ja muudavad nii padja bakteritele ja lestadele suurepäraseks kasvulavaks. Arstid soovitavad patju pesta iga kolme kuu tagant, seda enam, et suuremas osas neist on sünteetiline materjal, mida saab pesumasinas pesta. Patjade 60 kraadi juures tapab enamiku bakteritest.

4. Madratsid. Igasugused madratsitel elavad tolmulestad võivad põhjustada allergiat ja astmat. Kui madrats saab niiskeks ja läheb seetõttu hallitama, võib see kaasa tuua tõsiseid allergilisi reaktsioone. Seetõttu võta madratsi suurem puhastus ette vähemalt kord kuue kuu jooksul.

5. Rinnahoidja. Ka rinnahoidjasse koguneb bakteritele meelepärane niiskus ja naharakud, sestap soovitatakse neid mitte üle kahe päeva kanda. Rinnahoidjaid peaks pesema käsitsi, kuna masinpesu rikub nende elastsuse ja võib nad vormist välja viia.