Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
8. märts 2015, 10:21

Artikkel ilmus esmakordselt 2014. aasta veebruari Tervis Plussis.

Üks küsimus: kuidas põletada 200 kcal? (18)

Kui soovid süüa ühe jäätise, mõtle, mida selle nimel tegema pead. Näiteks võid 20 minutit joosta. Kui ei taha end higiseks ajada, võid ka 18 tundi järjest nätsu närida. Kui aga võtta igas tunnis uus näts, mis annab 10 kcal, ei võida sa sellega põhimõtteliselt midagi.

Võid ka huultele 1500 korda läiget määrida. Miks siis mitte juba need ahvatlevad huuled tööle panna ja kulutada 200 kcal kaks tundi suudeldes? Kui olukord kuumemaks läheb, piisab järgmise jäätise põletamiseks tunniajasest seksist. Enne seda tasuks siiski 45 korda (korraga 2 minutit) hambaid pesta, et olla armastus­maratoniks valmis.

Kui oled flegmaatilist tüüpi, võid leppida ka teleka seltskonnaga. Kaks ja pool tundi kanalite vahel surfamist põletab sama palju kui tunnine seks. Palju kiiremini saad tulemuse, kui leiad telekast neli naljasaadet (igaüks pikkusega 22 minutit) ja naerad nende üle järjepanu.

Kui aga telekas ei paku pinget, võid 200 kalori kulutamiseks ka kolm tundi magada.
Kõige kiiremini põletad rasvu hoopis 15 minutit hüppenööriga hüpates. Lõbusamalt läheb jäätise kulutamine, kui jorutad 23 korda oma lemmik­laulu (4minutilist) täiel rinnal. Kui vares pole laululind, siis klimberda klaveril poolteist tundi koerapolkat.

Kui tahad kulutada 450 g rasva ehk 3500 kalorit, tuleb iga mainitud tegevust harrastada veel 17,5 korda kauem (nätsu närimise puhul siis 315 tundi ehk üle 13 ööpäeva – autš!).

Pea meeles, et kalorite põletamise kiirus sõltub eelkõige soost, vanusest, kehatüübist, aga ka muudest teguritest.